9.09.2011

Ailemizin yeni üyeleri Jimbo ve Dumbo

Gecen gün ziyarete gittiğimiz kreşte , fil sekilli tuvalet tasına benzer minik cocuk tuvaletleri oldugunu gördüm .

Malum birkac gündür bezsiz ve biberonsuz günlere merhaba dedik . Biberon işini hemen hemen hallettik sayılır ama çiş kaka kazalarına aynen devam , yine de gectiğimiz günlere nazaran ilerleme kaydettiğimizi söyleyebilirim . Kres wc sinden bir esinlenme diyelim , daha önce uygulamaya calıstıgımız tuvalet adam denemesi yemeyince , klozet kapaklarına su görseli yapıstırmaya karar verdim. Dumboyu yani.

Krese basladıgında da , oradaki fillerin Dumbo ve Jimbonun anneleri oldugunu söyleyecegim . Çünkü ilk sorusu bebebk fillerin annesinin nerede oldugu sorusu idi .



Şimdi evde oldugum zamanlarda yarım saatte bir Dumbo ya da Jimboyu ziyarete gidiyoruz. Hey Jimbo ( ya da Dumbo ) çişimiz var adlı uydurmasyon sarkımızı söyleyip önce klozete ben oturuyorum , 1-2-3 geliyor , çişşşşşş nidaları eşliğinde olayı gerceklerştiriyorum , ardından hemen Ela'da ben de ben de diyor ve klozete oturuyor . Her seferinde olmasa bile bircogunda yaptıgını görüyorum . Daha sonra "Güle güle kakalar" isimli nadide kitabımız devreye giriyor , üstüne onuda okuyoruz . Temizlenme , el yıkama falan derken olayı baya bir eğlenceli hale getirmeyi basardık . Wc den cıkarken , " Hey Jimbo biz yine gelecegiz ziyarete tamam mı ?" deyip ona el sallayıp rutinimize dönüyoruz . Ha tabi birde yıldızlı sticker veriyoruz Ela hanıma.

Lakin söyle bir olumsuzluk var , bakıcı teyzemizle part-time'a gectik ve bazen o baska bir eve temizliğe gidiyor . Böyle günlerde kızları idare ediyor . Dün sabah kızına , tuvaletini yapınca bir tane sticker vermesini söyledim , aksam eve geldiğimde tüm kolunu stickerla desen olusturlacak seklinde süslendiğini gördüm . belliki bizimki dah daha ver dedikce , alıp alıp yapıstırmıs kız . Zaten bu sticker olayını bakıcımızla da oturtamamıstık . Kafasının almadıgı birseyi uygulamıyor bakıcımız asla . Bende kırmayayım , etmeyeyim diyorum ama bu sefer benim stratejiler çöküyor malum . Biberon konusunda gevşemei allahtan . Bende hepsini bir torbaya koyup kaldırdım zaten . Ama bazen ben evde yokken , neler döndüğünü merak ediyorum . Elanın mızmızlanmalarına ben ve Gültek pek kulak asmıyoruz ama aynı performansı bakıcımızda göremiyoruz. Olsun , yapsın , o daha çocuk psikoljisi içinde. Hele de annesiz büyüyen bir kadın olarak ne kendi cocuklarına kıyabiliyor ( bayramda evli kızının evini temizlemeye Ankaraya gitmiş - düşünün ) , ne benimkine :)) O yüzden kreş konusu gündemimize erken oturdu birazda .

Jimbo ve Dumboyla şimdilik fena gitmiyoruz, umuyorum bu hikaye de biraz olsun sürdürülebilir olur bizim için ve kısa zamanda hallederiz bu işi. Şu an için tek konumuz bu çünkü.

2 yorum:

nil dedi ki...

Başarılarının devamını dilerim:) Süper fikir,"annesi" fikri:) Ayrıca biz bazen hala gitmek istemeyip,ısrarla tuttuğu vakitlerde,önce ben yapacam,önce ben gideceğim oyunu oynuyoruz.Bunu de dene istersen.Tuvalete doğru yakalamaca oyunu:)

kuzunun annesi dedi ki...

Evet kesinlikle , onu bizde bazen yemekte mızmızlık yaptıgında uyguluyoruz , işe yarıyor.

Bu arada ohh be , artık yorum yapabiliyorsun:)