7.07.2011

Yaz Tatilinden Anektodlar

Sevgili Blog

Senle görüşmeyeli Antalya taraflarına kısa bir tatile gittik . Evliliğimizin 5. yılını yanımızdaki bıdıgımız ile kutladık.Dönüşte 2 günlüğüne babasının köyüne ugrayıp öyle döndük evimize. Bazı ilkleride yaşadık haliyle.

@Ela tatilde ilk kez büyükler için dizayn edilmiş kaydıraklı havuzlarda babası ya da benle beraber defalarca kaydı.



@Sabah 10 dan aksam 7 ye dek non-stop havuz basında ögle uykularını atlayarak kaldı ve sudan cıkmadı , yeni kolluklarıyla ( reklamını yapıp duruyorum - puddle jumper ) gayet güvenli bir sekilde bizimle büyükler havuzunda da yüzdü.

@Kenardan havuza atlamayı , merdivenden inip çıkmayı öğrendi.



@Ayaklarını hareket ettirmeyi ögrenip suda ilerlemeyi basardı . Kolluksuz oldugu kısıtlı zamanlarda kendini yüzüyor zannettiğinden olsa gerek büyük havuza kendini atmak üzereyken defalarca yakalandı.

@Antalyanın denizini hiç ama hiç sevmedi "acııı" diyerek cıglık cıglıga aglayıp denizden cıkmak istedi. Dusa sokup öyle sakinleştirebildim. Halbuki Ege denizinde hiç sorun yoktu. Tuz oranından sanırım rahatsız oldu.

@Acık büfeye hiç ama hiç ilgi göstermedi. Sabahları genelde corn-flakes ve süt , diğer ögünlerde ise pilav ve yogurt tüketti.Bazen de spagetti. Çok sevdiği sebze,tarhana, mercimek ve yayla corbalarından mahrum kaldı.

Şekil A da ise hem pilav hem makarnayı aynı anda götürüşü görülüyor.



@Bol bol meyve suyu içti ( konsantre - evet :(( )

@Babasının nargilesine atladı ve içmeye kalktı.

@Genelde uyumlu ama aksamları çok yorgun olması nedeniyle anne ve babasının akşamları odada takılmasına neden oldu:)) ( Buda sürpriz degil elbet )



@Köyde kısa kaldık ama dolu dolu gecti. Annesi( ki benim içinde ilk kez) ve babaannesiyle beraber tarhana kardı.



@Gözleme actı :)) "Men eppek yaporum" diyerek olaya acıklık getirdi:)



@Kuzu, koyun , kedi envai cesit hayvanı kovaladı.



@Dalından kiraz ve erik yedi bol bol.

@Tatilin ilk günü yolda ugradıgımız bir alışveriş merkezinde ince uzun koca lake bir dolabın cekmecesini cekiştirmek suretiyle üstüne devrilmesine sebep oldu. ( Allah korusun diyorum - alnındaki hafif bir morlukla atlattık )Çok ağladı, bizide epey korkuttu.

@Son günü kuzu kovalarken kuzunun baglı oldugu ip ayagına gelip onu yere düşürdü , ugran yerdeyken boynuna takıldı ve boynunu zedeledi. ( Yine allah korudu diyorum ,boynu kırılabilir hersey olabilirdi)

Ha bunlar olurken ben nerdeydim derseniz , o kadar saniyelik ve gözünüzün önünde gercekleşiyor ki , müdahale edemeden olay gercekleşiveriyor zaten.Allah emanet durumdayız , çok hareketli bir kızımız var.

Totalde annesi +4 babası +2 kg koyarak , Eloş hanımda mutlu ve mesut evlerine döndüler.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz. Nefis bir tatil olmuş anlaşılan. Ne ara bu kadar büyüdü bu kuzucuk Hayat?

Allah'a emanetler gerçekten de.

Hem makarna hem de pilavı aynı anda götüren Eloş, kiloları alan anneyle baba mı, haha:) Çok adaletsiz olmuş inan:)

kuzunun annesi dedi ki...

Çok sagol daglar kızı , büyüdü hakkaten , maşallahı var . Evet kiloları aldım , bu hafta kendime sıkı bir diyet yapıyorum , yerleşmeden atayım diye .

yeliz dedi ki...

harika fotoğraflar bayıldım. o pembe gömleğine hastayım zaten. büyük bedeni olsa bi dakka durmam alırım.
özledik canlar

kuzunun annesi dedi ki...

bizde

ElfAna dedi ki...

Trhana kararken sana, eppek yaparken de Ela' ya bayıldım. Cok sekersiniz:) Aklim cikti okurken, Allah kotumus. Super tatilmis her seye ragmen:)