30.11.2010

Ürün Önerisi _ Gobed Bumper

 

 
Posted by Picasa


Tek kişilik yataga mı gecmek istiyorsunuz ?
Çift kişik yatagınızda cocugunuzun yattıgı tarafı hep yastıkla mı destekliyorsunuz


www.gobedbug.com


Ben 2 ay Japonyadayken babasıyla güvenli bir sekilde yatagımızı paylasmasını , tek kişilik yatagında düşmeden yatmasını bu ürüne borcluyuz , çok severek kullanıyoruz.

Hem evinizde hem seyahatlerinize tasınacak bir ürün ve cok pratik ve neredeyse 6 aydır bizde. Kullandım , öneriyorum

25.11.2010

1. Kayyu Şenlikleri Başlasın

 

 

 

 


Nasıl ve nerden ögrendiğini bilmiyorum demiştim degil mi?

Küçük hanım Kayyuyu tanıdıktan sonra aslında evimizde Yurmurcak diye bir kanalın varlıgını ve orada yayınlandıgını farkına vardım . Cidden bilmiyordum , biz Luliciydik çünkü . Birde gece bahcesi , Charlie ve Lola dvd leri ile mutlu mesut geciniyorduk .

1-2 kısa videosunu indirdim kayyunun . Segrettirdim benim netbookta. Baktım ne zaman evde bilgisayarı açsam tepemde " kayyuuu, anne kayyuuuu" diyen bir tip . Bilgisayar ortak . DVD lerinide edindik . Oda kütüphanemizde varmış , ele geçirmek kolay oldu . Bayramda birkac yere bakıpta bulamadıgım bebegide , internetten alınca tam oldu . Kayyu bebeğide gelince bayram etti pıtırcık . Kucagında saatlerce tuttu, öptü, arabasıyla gezdirdi. Yatarkende yanındaydı. bakalım ne zmana dek sürecek bu hayranlık
Posted by Picasa

22.11.2010

Bayramın Ardından

Cuma mesai tam bitmeden Isparta yollarına düştük bayram için . Kayacan Abimiz Erzurumdan ( o artık üniversiteli : )( Ve ayrıca Naann) ve amca oğlu Yiğit( Yiit) Buraya uctular. Yani ortada buluştuk, abilerle beraber arabamıza doluştuk.


Eh bayrama birkac gün var daha , dedemin pazar cantasını kapıp , evin işlerini göreyim bari :))



bayram sabahından

Simply colorstan bayram şekeri yazan body yaptırdım , yine süslü elbiselerden almadım. Zavallı çocuum :))Hiçbirzaman yeterince kokoş olamayacak sayemde


Fazla oyuncak götürmesemde Tudemden aldıgım şu son kitaplar pek iş gördü. Artık çok eğleniyor , ilgi gösteriyor kitaplar. Fil sesi çıkart dediğimizde kendine özgü bir tıslaması var . Kahkahalara boguyor bizi.

 

Bayram olurda atlı karınca olmaz mı ? Gerci bu dönüş yolunda Forum Aydında çekildi. Yemek molası verdiğimiz esnada. Ama Ispartada da bol bol bu tür aletlere bindi. Büyüyor mu ne ?

 

 

 
Posted by Picasa

5.11.2010

22 Ay Halleri

Elanın 22 ay halleri aktif, dinamik ve heyecanlı olarak devam ediyor. Havalar serinlediğinden beri mümkün oldugunca evde oyalamaya calıstıgım için sanat calısmalarına agırlık verdik bu ara. Ama o kadar enerjik ki , bu aktiviteler yeterince yorulup sızmasına olanak vermiyor. İşte bu aralar ev hallerimiz:

 

İtinayla buldugu her kutunun üstüne cıkmak , sürüklemek , kutular vasıtasıyla ulasamadıgı yerlere ulasmaya calısmak favorisi. Artık masa üstü, evye vs. üstünde tehlikeli olabilecek hiçbirşey bırakmıyoruz. Karton kutuları ezmeyide çok seviyor. Kitaplarını topladıgım kutular itinayla ortalıga dökülürken, ayaklarıyla ezmekten büyük zevk alıyor , yada totosuyla üstüne oturmaktan.

 

Uppsy daisy hastalıgı bugünlerde top yapmış durumda . Eve geldiğim an elinde varsa iggle yada uppsy diyor , bana gösteriyor , öpüyor seviyor falan .Resimde biberonuyla Uppsyi besliyor:) E-bayden 3 te 1 fiyatına düşürüp , pek mutlu oldugum ve oynamaktan pek hoşlandıgım (kendime aldım sanırım bu oyuncağı :) )Aqua Doodle'ın sulu kalemi ise Elanın elinde su ihtiyacını giderdiği bir nesneye dönüştü. Biraz oynuyor , yanlız bırakıp döndüğümde , kalemin ucundan suyunu cekiştirirken buluyorum genelde. Allahtan boya kemirmesinden iyidir diyor ve oyalanmaya devam ediyoruz beraber.

 

Gecen hafta arkadaslarımızla gittiğimiz Topolino macerası ise yine benim için deli gibi koşturduğum yorucu bir gün , Ela nın mutluluktan kudurduğu ve enerjisini attığı güzel bir eğlence alanı keşfi oldu. Soguk izmir günlerinin korunaklı ve nispeten tehlike içermeyen oyun alanını biz çok sevdik , bu yaş grubu ve üzerine öneririz.
Yelizin yazısı günü güzel anlatmış :
http://gununcorbasi.blogspot.com/2010/10/hem-hepsi-farkl-hem-hepsi-ayn.html

 
Posted by Picasa

Ve evden görüntülere devam . Şu sıralar favorilerimizden biride Hamuuuu , öyle çok seviyorki , elinden almaya kıyamıyorum . Ama bazen mıncık mıncık yapıp halıların üstüne atıyor. Dünse bir avuç oyun hamurunu saçına yapıştırmış. çıkarana kadar canım çıktı . Sanat çalışması yaptıgı !!! masa ve sandalyenin altına kocaman bir parca PVC yer kaplaması koydum. En azından artık halılara bulaşmaz . Surat yapıyorum , agız burun gözlerini Ela yerleştiriyor. Buna da bayılıyor. Evet salonumun düzeni artık hiç kalmadı ama feda olsun kuzuma , napalım , bir süre böyle idare edeceğiz.

Ama kuzumun en en en çok sevdği şey mahalledeki Egesiyle her sabah 10-12 arası buluşup , yollarda koşturmak, bisiklet sürmek ( tabiki biz itiyoruz-bakıcısı ), parkta oynamak, Ege ne yapıyorsa onu taklit etmek. Bence onu dışarda olmak kadar mutlu eden hiçbirşey yok. Ama tek başına olmayacak , illa etrafında çocuklar olsun istiyor, haftasonları parkta başbaşa hallerimizden çabuk sıkılıyor. O yüzden Urla- İskeledeki parka gidiyoruzki çocuklarla içiçe olabilsin, sevinsin yavrumcum.

2.11.2010

10.000 Mimi


Yelizcimden mim var , yazmamak olmaz .
Sorumuz şu :

10.000 liranız olsa fazladan kuzunuz için ne için harcar, neye saklardınız?

10.000 pek bişeye yetmeyecegi için epey yüklüce paranız olsa diye editliyorum.

Aslında kendi şartlarımız ölçüsünde Elanın ihtiyaçlarını az-çok yerine getirebildiğimiz için çok memnunum. Para konusunda aşırı hırslı bir tip olmadım . Tur rehberliği yaptıgım dönemlerde eşşekler gibi çalışıp , çok çok kazanıp gönlümce yiyemediğim , ya da haydan gelenin huya gittiği birkaç sene süren , özümde çok mutsuz olduğum bir dönemim var . Devlet memuruyla evlendim , bir süre sonra kısmet bu ya bende devlet için çalışmaya başladım . Maaşlarımız çok parlak değil , şu an lojman imkanından yararlanıyoruz, böylelikle Elanın veya abisi Kayacanın ( o bir üniversiteli artık ) ihtiyaclarına yetişebiliyoruz şükür. Kendimizede belli şartlar ölçüsünde harcama yapabiliyoruz. Bunlar için gerçekten şükrediyorum. Ama ilerde durumlar nasıl olur bilemiyorum.Sanırım bir evimiz olsaydı bir nebze daha rahat olurduk. Ama olmaması beni mutsuz etmiyor. Herşeyden önemlisi bizim , ailemizin sağlığı , gerisi boş gerçekten.

Ama madem paramız var ve kuzu için harcıyoruz , öncelikli olarak Urladan güzel bahçeli bir triplex yada babamızın hayali Amerikan tipi tek katlı ve bahceli bir ev alırdık sanırım. Şöyle 25-30 m2 lik bir çocuk odası , içinde türlü türlü attaraksiyon barındıran atlamalı hoplamalı tırmanmalı ne olursa döşerdik. Bahçesinde de yine çocuk parkı , belki havuzu falan olurdu . Bunlar Elanın en sevdiği şeyler . Daha çok kitap , kullanıslı bir kitaplık. Sanırım onun odası anaokulu tarzı bir sekilde olurdu , ki arkadasları geldiğinde hep beraber eglenebilsinler.

Anneye bir micra alırdı Eloş:))Ki büyünce anne rahat rahat Eloşu okula götürüp getirebilsin :))

Sanırım geriye kalanıda yine hem onun hemde abisinin eğitimi için saklardık. Alışverişin sonu yok çünkü...

Bu sefer bende Deli Anne'yi ( buda ilk miminiz olsun efem ), Janseti mimleyeyim.