6.08.2010

Haberler

3.5 hafta olmuş geleli. Günlerim dolu dolu geçtiğinden , akşamları oldukca yorgun giriyorum yatağa. Dersler yoğun, ödevler , her hafta istisnasız sunum, haftada bir Japon kültürüne ait uygulamalı dersler var. Oldukça keyifli. Yani anlayacagınız şimdilik ödevlerden şikayetçi olsakta çok şikayet. Açi değilim.Ayrıca unuttuğum bir çok cümle kalıbı, kelime, kanjiler tekrar hatırlandığından oldukça yararı oluyor. Ögrenciyken geldiğim kısa programda cevre gezilerimiz hep planlı programlı ve hocalarımızın eşliğinde gerçekleştiğinden , günlük hayata dair bazı şeyleri kaçırmışım. Şimdi arkadaşlarla sürekli keşif halindeyiz.

Hsonu geldi. Yarın için plan yapmadım ama Tokyo merkeze inip gezmeyi düşünüyorum . Bugün kütüphaneden bir guide book aldım , birazdan kuracalayıp karar verecegim yarın için keşif noktasını. Pazar günü kamakuraya gidecegiz büyük bir grup. Yine tapınaklarıyla ünlü bir yer. Ayrıca denizde varmış. Birde plajlarını görelim Japonya’nın di mi ama .

Bugün gündüz fırca sanatları uygulamalı dersi vardı. Gecen hafta İkebana , çicek düzenleme. Arada bu tür breakler iyi geliyor. Bu akşam için kaiten-zushi yani oturdugun yerde dönerek servis edilen bir sushi chaine gittik . Epey eglendik . marketlerde eglenceli. Çok karısık , ne idüğü belirsiz yüzlerce şey var . Bazı meyveler gerçekten çok uçuk . Sebze az ve çok pahalı . Sebze yemeği ve Türk kahvaltısına hasret yaşıyorum . Henüz 1 ay daha var.

Tr de ise bu hafta ufak çapta bir kriz yaşandı. Bakıcımız bizim okulun temizlik şirketine girmiş. Son dakika golü attı , 2 gün önce söyleyip çekip gitmiş. Yani Eloşum bakıcısız kaldı. Babaanne ve dedesine emanet artık. Çok yaramaz ve hareketli olduğu için onlarıda yoracak diye endişe ediyorum . Gültekinde çok bunalmış , bugün hsonunuda birleştirerek Ç.kale tarafına ufak bir gezi planladılar. Belki biraz değişiklik olur.

Bakıcı olayı ise sanırım eylül ayında ben döndükten sonra hallolacak. Eski bakıcımız Gülay ablayla konusmus Gültekin . Onunda kızı bayramın 2. günü evleniyor. Telaşemiz bitsin ben gelebilirim demiş. Çok çok sevindim . Ama oda mayıs oldu mu , tarla tapan ekecegiz diye kacar. Lakin Ela onu hala hatırlıyor ve cok seviyor. Yeni birisindense onun dönmesi iyi olur diyorum. Seneye beklide kreşe başlatırım artık , bakıcı işi can sıkıcı olmaya başladı şimdiden .

Kuzunun kelime dagarcıgı her gecen gün artıyor. Bende sürekli takipteyim , Allah skype denen seyi icat edenden razı olsun hesabı. Haftada 3-4 kez kameralı konusuyoruz. Eloşum bana el sallıyor. Annoooo diyor. Bayılıyorum. İştah yerinde, iyide bakılıyor, kilo almış) Üzüm delisi. Doydun mu denince doydum diye cevap veriyor. Yiyeceklerin isimlerini ögrenmeye başlamış. Baya bir dillenmiş anlayacagınız. Çok şükür saglıgı yerinde, çok huysuzluk yapmıyor. İdare ediyoruz bir sekilde. Çok çok özledim kuzumu.

Birazda resim yükleyip kacayım …



 

Özel bir yerde yetişmiş kavunmuş. 1200o yen . Bu paraya burada orta kalite bir digi-camera alabiliyorsun. Ohaasss olduk

 

Benden shodocu falan olmazmış. Yeteneksizim abi , denemek güzeldi...

 

İsteyen markette bu makinalarda aldıklarının barkodunu okutup , parasını makinaya atarak alışverişini yapabiliyor. Sıra derdine son...

 
Posted by Picasa

Kaiten-zushide agız tadına uygun birseyler secmek mümkün . Porsiyonun 105 yen yani 2tl. Ah ah Tr de kazıklanıp duralım :))

6 yorum:

Adsız dedi ki...

siyah arka plan cok goz yorucu olmus hayat.
(ben ilk siyah arka plana gecince sen boyle demistin de :P)
operiz

kiraz&D

kuzunun annesi dedi ki...

Değiştirelim Kirazım ayıp ediyosun :)))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

hayatto
özledik ayol seni. sushi çekti canım. çoğu türkün aksine sevenlerdenim de. hele somonlusuna bayılırım

kuzunun annesi dedi ki...

Sen allah bilir hazırlamasınıda biliyorsundur Hülya. bende o Türklerdendim bir zamanlar , şimdi ne bulursak yiyoruz anacum.

yeliz dedi ki...

yav kızlar ben de suşi severim hemi de çok severim. hayat !!! suşi yapmayı öğren de bi parti verelim çubuklu mubuklu:) özledik:) elayı kocaman öptüm dilli düdüğüm benim:)

yeliz dedi ki...

yav kızlar ben de suşi severim hemi de çok severim. hayat !!! suşi yapmayı öğren de bi parti verelim çubuklu mubuklu:) özledik:) elayı kocaman öptüm dilli düdüğüm benim:)