23.08.2010

Geri sayım başladı...



Sagolsun sevgili eşim kızımın resimlerini pek yollamıyor bana , o yüzden Elayla ilgili olarak pek güncelleyemiyorum blogu. Zaten uzaktan atıp tutmak çok zor . haftada 3-4 gece skyptan görebiliyorum kızımı , bazen el sallasıyoruz , bazen ilgilenmiyor oyunununa dönüyor , bazen anne diye ekrana yapısıp öpücükler atıyor , ekranı öpüyor . Ne olursa olsun skype bu hasretlik duygusunu biraz olsun dayanılır kılıyor benim için . Ela ise bu sayede annesini unutmamış olacak sanırım .

Az buz degil 1.5 ay oldu geleli. Artık özlem tavan yaptı , günler geriye dogru sayılmaya başladı. Gün itibarıyle 15 günün kaldı kavuşmaya. Bazen diğer arkadaşların bloglarını okuyorum. 2-3 günlük kaçamaklarda nasıl zorlandıklarını okuyorum . Birde kendime bakıyorum . 1.5 ay yaa dile kolay . şimdiye dek iyi üstesinden geldik . Ama bu konuda can kızımın uyumluluk göstermesi elbette içimi rahatlatan bir durum oldu. Lakin babasına düşkünlük had safhaya vardı . Bakıcısı bıraktıgı hafta geceleri defalarca uyanıp , babasına sarılmıs , belkide bilinc altında terkedilme korkusu oldu , kimbilir. Neyseki bunlarıda cabuk atlattık gibi. Bakıcımız da halen yok . Babaannesi ve dedesiyle oldukca uyumlu görünüyor, sagolsunlar onlarda hiç şikayet etmediler , yavruma gözleri gibi bakıyorlar. Haklarını ödeyemem.

Biranönce geçsin bugünler , biranönce kavuşayım kızıma ,babasına geri sayım başladı artık...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

herkesin yasadigi kendine zor Hayat.
bence Ela ultra mega uyumlu bi cocuk masallah :) dede babanne konusunda da sansliymissiniz.
gittiginde mutlaka tepki verecek, ya yapisacak bi muddet, ya da gormezden gelecek, ama alisacak.
gidenler geri geldigi surece, ilerki hayatini etkileyecek bir yara kalmiyormus yavrularda (sallamasyon degil, gayet arastirilmis, edilmis bilgi)
operim

kuzunun annesi dedi ki...

Kim arastırmıssa iyi etmiş , en azından yüregime su serpiyor. Bu duruma ne kadar hazırlasamda kendimi , ister istemez sucluluk duyuyorum çünkü.

Bakalım dönünce nasıl olacak , bende merak ediyorum . Babaya egilim fazla oldugundan , bana pek yüz vermeyecegini düşünüyorum bir süre .

YesiM dedi ki...

Hadi bir an once gecsin zaman da kavusun birbirinize insallah, ama cogu gitti azi kaldi merak etme...
Sevgiler,

Janset Acar Akkoyun dedi ki...

Sana bi yandan cok imreniyorum bi yandan da ozlemini paylasiyorum Hayat...benim Ela kuzusu bana cok feci yapisik vaziyette ve bazen cok bunaliyorum bu durumdan..yakinlarda aileden birakacak kimsem olmadigi icin hic alisamadi baskasiyla kalmaya...bazen vicdan azabi duya duya soyle bi kac gunlugune ortadan kaybolup kendimle kalabilsem diyorum...cok ozleyececgimi biliyorum tabii ama bana bu kadar duskun olmasi biraz da endiselendiriyor beni; hep bagimsiz, kendi kendine yetebilen bi cocuk yetistirmeyi hayal ediyordum...iste o yuzden sana cok imreniyorum. Sag salim gel ve bir an once kuzucuguna kavus Hayat'cim.

kuzunun annesi dedi ki...

Yesimcim , iyi dileklere tesekkürler.

Janset , bizimde birbirimizden gecirdiğimiz 1 gecemiz olmamıstı hakkaten ayrılık öncesinde. O yüzden çok korkuyordum . 7 ay bil-fiil ben baktım zaten . Sonrasında gündüz iş hayatı tabi. Siz bu süreci daha içice yasadıgınız için nispeten daha zor olurdu sanırım . Ama insanın kendisi için bazen nefes almaya ihtiyacı oluyor hakkaten . Ben bu sürecte nefesleri aldım , bol bol verdim . :))) Allahtan cok yogun bir program , çok fazla düşünüp üzülmeye fırsatım olmadı . Elada sürekli babaanne-dedeyle olmaya alıştı sanırım .Dedeyi sekilden sekile sokuyor , üstüne binip at oynuyorlar falan :))Ben orada olsaydım onlarda bu kadar yakınlasamayacaktı belki. Bir bakıma iyide oldu galiba:))

ElfAna dedi ki...

Hayat, son 15 gun demek! Cok sevindim:) Kiraz' a sonuna kadar katilyorum Ela' nin uyumluugu konusunda. Don, kuzucugunla ve esinle hasret gider, sonra sira bize gelsin:)
Optum

Tekir dedi ki...

az kalmış ha gayret :)

İlknur dedi ki...

Hayatcim tecrube ile sabittir hic bir sey olmayacak sen donunce. Ben 8 ay ayri kaldim. Ne cok korktum anneannesini benim yerime koydu bana soguk davranacak nasil olacak diye. Geldigim dakika bana yapisti ve o zamanda beri anne anne diye pesimde. Seviyor opuyor. Hic ama hic yabancilik yapmadi. Gonlunu ferah tut. 15 gun zaman su gibi aksin. Bu arada sen de bol bol eglen, enerjik don evine kuzuna.

yeliz dedi ki...

hyat!! bize çok çabuk geçti gibi geliyor eminim sizleri delip geçiyor ama geçiyr be hocam!! çabuk gel suşi partisine hazırlanıyoruz:)

ilknur malcı dedi ki...

bende bu son 15 gunun su gibi akıp gitmesini diliyorum

kuzunun annesi dedi ki...

Tesekkür ediyorum kızlar