17.05.2010

Sanat anne içindir :))




Onlarca yıllık edebiyat sorusuna son noktayı koyuyorum . Sanat sanat için mi , sanat toplum için mi? Cevap : Hiçbiri .

Bizim evde sanat kesinlikle ve kesinlikle anne için .
Neden derseniz , daha önceki pastel calısmalarımız boyaların küçükhanım tarafından kıtır kıtır yenmesi ile son bulmuş ve bir süre tedavülden kaldırılmıştı. Aynı zamanlarda almış olduğum parmak boyaları ise tecrübe edilmeyi bekliyorlardı.

H.sonu evde yalnızız ya , havada sıcak ya , dışarı çıkamıyoruz ya , anne boyaları ortalığa çıkardı , ne olur ne olmaz diye de banyoya alındı malzemeler. Bakalım eğlenecek mi falan derken Ela eline sürdüğüm boyaları özenle hem kendi üzerine basına hemde benim kollarıma , yerdeki fayanslara bir güzel sıvadı . Zar zor 2 sayfa el baskısı yaptım ama onuda yaptırana kadar canım çıktı . Baskı yaparken elini ben yönlendirdiğim için özgür ruhlu kuzu bundan pek hoşlanmadı. Bana sorarsanız boya sonrası yıkanma faslından daha çok keyif aldı .

Konunun ana fikriyse anne bu faaliyeti yaptırmasa çatlardı . Ha başım göğe mi erdi , YES , ha bi daha yaparmıyız , yakın gelecekte çok zor :)))Pis iş yaaa :))) Bu yaş için pek uygun değil.

4 yorum:

yeliz dedi ki...

hihihi pek şirin!! tombullar azalmış mı ne? boya igidyor kuzu:)
hayatcım arca da kaleme meraklı, herşey ağzına girince son çare o mıknatıslı tahtalardan aldım. boya yok demr tozları var, yazıp silyor aslında çok doğru değil ama bu yaşta boyaya endişe ettim ben, almadım.

İlknur dedi ki...

Ya bu sanat isinde seninki ile benimki paralel gidiyor :) Pasteller tirnaklandi. Parmak boyalari kagit haric heryere suruldu. tisort falan ziyan oldu. Allahtan yikanbilenini yapmislar da. Peki benim anlamadigim bu cocuklara bunlar erkense neden ustune 1+ koyarlar ya? Ustundeki yazisina kanip almistim ben.

kuzunun annesi dedi ki...

Hm yelizim bizdede var o naneden galiba aynı seyse , ona pek ilgisi yok su an nedense.

İlknurcum bizimkinde 3+ yazıyor , ben heves ettim diyorum ya :)) Adamların günahı yok

Ozguranne dedi ki...

Katıldım:)