7.07.2011

Yaz Tatilinden Anektodlar

Sevgili Blog

Senle görüşmeyeli Antalya taraflarına kısa bir tatile gittik . Evliliğimizin 5. yılını yanımızdaki bıdıgımız ile kutladık.Dönüşte 2 günlüğüne babasının köyüne ugrayıp öyle döndük evimize. Bazı ilkleride yaşadık haliyle.

@Ela tatilde ilk kez büyükler için dizayn edilmiş kaydıraklı havuzlarda babası ya da benle beraber defalarca kaydı.



@Sabah 10 dan aksam 7 ye dek non-stop havuz basında ögle uykularını atlayarak kaldı ve sudan cıkmadı , yeni kolluklarıyla ( reklamını yapıp duruyorum - puddle jumper ) gayet güvenli bir sekilde bizimle büyükler havuzunda da yüzdü.

@Kenardan havuza atlamayı , merdivenden inip çıkmayı öğrendi.



@Ayaklarını hareket ettirmeyi ögrenip suda ilerlemeyi basardı . Kolluksuz oldugu kısıtlı zamanlarda kendini yüzüyor zannettiğinden olsa gerek büyük havuza kendini atmak üzereyken defalarca yakalandı.

@Antalyanın denizini hiç ama hiç sevmedi "acııı" diyerek cıglık cıglıga aglayıp denizden cıkmak istedi. Dusa sokup öyle sakinleştirebildim. Halbuki Ege denizinde hiç sorun yoktu. Tuz oranından sanırım rahatsız oldu.

@Acık büfeye hiç ama hiç ilgi göstermedi. Sabahları genelde corn-flakes ve süt , diğer ögünlerde ise pilav ve yogurt tüketti.Bazen de spagetti. Çok sevdiği sebze,tarhana, mercimek ve yayla corbalarından mahrum kaldı.

Şekil A da ise hem pilav hem makarnayı aynı anda götürüşü görülüyor.



@Bol bol meyve suyu içti ( konsantre - evet :(( )

@Babasının nargilesine atladı ve içmeye kalktı.

@Genelde uyumlu ama aksamları çok yorgun olması nedeniyle anne ve babasının akşamları odada takılmasına neden oldu:)) ( Buda sürpriz degil elbet )



@Köyde kısa kaldık ama dolu dolu gecti. Annesi( ki benim içinde ilk kez) ve babaannesiyle beraber tarhana kardı.



@Gözleme actı :)) "Men eppek yaporum" diyerek olaya acıklık getirdi:)



@Kuzu, koyun , kedi envai cesit hayvanı kovaladı.



@Dalından kiraz ve erik yedi bol bol.

@Tatilin ilk günü yolda ugradıgımız bir alışveriş merkezinde ince uzun koca lake bir dolabın cekmecesini cekiştirmek suretiyle üstüne devrilmesine sebep oldu. ( Allah korusun diyorum - alnındaki hafif bir morlukla atlattık )Çok ağladı, bizide epey korkuttu.

@Son günü kuzu kovalarken kuzunun baglı oldugu ip ayagına gelip onu yere düşürdü , ugran yerdeyken boynuna takıldı ve boynunu zedeledi. ( Yine allah korudu diyorum ,boynu kırılabilir hersey olabilirdi)

Ha bunlar olurken ben nerdeydim derseniz , o kadar saniyelik ve gözünüzün önünde gercekleşiyor ki , müdahale edemeden olay gercekleşiveriyor zaten.Allah emanet durumdayız , çok hareketli bir kızımız var.

Totalde annesi +4 babası +2 kg koyarak , Eloş hanımda mutlu ve mesut evlerine döndüler.