27.08.2010

Eli Süpürgeli



Eh yavrucum , bundan sonra balkonun temizliği sana emanet :)

23.08.2010

Geri sayım başladı...



Sagolsun sevgili eşim kızımın resimlerini pek yollamıyor bana , o yüzden Elayla ilgili olarak pek güncelleyemiyorum blogu. Zaten uzaktan atıp tutmak çok zor . haftada 3-4 gece skyptan görebiliyorum kızımı , bazen el sallasıyoruz , bazen ilgilenmiyor oyunununa dönüyor , bazen anne diye ekrana yapısıp öpücükler atıyor , ekranı öpüyor . Ne olursa olsun skype bu hasretlik duygusunu biraz olsun dayanılır kılıyor benim için . Ela ise bu sayede annesini unutmamış olacak sanırım .

Az buz degil 1.5 ay oldu geleli. Artık özlem tavan yaptı , günler geriye dogru sayılmaya başladı. Gün itibarıyle 15 günün kaldı kavuşmaya. Bazen diğer arkadaşların bloglarını okuyorum. 2-3 günlük kaçamaklarda nasıl zorlandıklarını okuyorum . Birde kendime bakıyorum . 1.5 ay yaa dile kolay . şimdiye dek iyi üstesinden geldik . Ama bu konuda can kızımın uyumluluk göstermesi elbette içimi rahatlatan bir durum oldu. Lakin babasına düşkünlük had safhaya vardı . Bakıcısı bıraktıgı hafta geceleri defalarca uyanıp , babasına sarılmıs , belkide bilinc altında terkedilme korkusu oldu , kimbilir. Neyseki bunlarıda cabuk atlattık gibi. Bakıcımız da halen yok . Babaannesi ve dedesiyle oldukca uyumlu görünüyor, sagolsunlar onlarda hiç şikayet etmediler , yavruma gözleri gibi bakıyorlar. Haklarını ödeyemem.

Biranönce geçsin bugünler , biranönce kavuşayım kızıma ,babasına geri sayım başladı artık...

20.08.2010

izlenimler

 

Japonyada sonbahar ürünleri görücüye cıktı :)))
 

Sevgilinizi bu taytlar içinde düşünebiliyor musunuz ?

 

Will abimin kulagını büktüm biraz

 
Posted by Picasa


Japonyada vizyondakiler

11.08.2010

Harajukudan izlenimler

 

 

 

 
Posted by Picasa


Defalarca Tv de gördüğüm Harajukuyu pek merak ediyordum. Özelliklede Tokyo sokak modasını görmek ve resimlemek için . Ama ne mümkün . Kacak kuçak cektiğim 1-2 kare dışında pek bir şey yok elimde. Görüntülenecegini anladıkları zaman hemen bir sekilde yüzlerini saklıyorlar . Buradakinden çok daha fazlası var . Danteller fırfırlar renkli saclar çicekli etek altına giyilen siyah mus çoraplar yazlık sandalet kombinleriyle. Eminim OİP ye epey bir malzeme çıkardı , neyse...



Bu dükkanı çocuk giyim dükkanına benzettim ilk bakısta , koca dükkan kedi-köpek kıyafetleri ile dolu. Köpek kimonosu ise sözün bittiği yer dedirtiyor insana

9.08.2010

elokeee

 

 

 

 
Posted by Picasa

6.08.2010

Haberler

3.5 hafta olmuş geleli. Günlerim dolu dolu geçtiğinden , akşamları oldukca yorgun giriyorum yatağa. Dersler yoğun, ödevler , her hafta istisnasız sunum, haftada bir Japon kültürüne ait uygulamalı dersler var. Oldukça keyifli. Yani anlayacagınız şimdilik ödevlerden şikayetçi olsakta çok şikayet. Açi değilim.Ayrıca unuttuğum bir çok cümle kalıbı, kelime, kanjiler tekrar hatırlandığından oldukça yararı oluyor. Ögrenciyken geldiğim kısa programda cevre gezilerimiz hep planlı programlı ve hocalarımızın eşliğinde gerçekleştiğinden , günlük hayata dair bazı şeyleri kaçırmışım. Şimdi arkadaşlarla sürekli keşif halindeyiz.

Hsonu geldi. Yarın için plan yapmadım ama Tokyo merkeze inip gezmeyi düşünüyorum . Bugün kütüphaneden bir guide book aldım , birazdan kuracalayıp karar verecegim yarın için keşif noktasını. Pazar günü kamakuraya gidecegiz büyük bir grup. Yine tapınaklarıyla ünlü bir yer. Ayrıca denizde varmış. Birde plajlarını görelim Japonya’nın di mi ama .

Bugün gündüz fırca sanatları uygulamalı dersi vardı. Gecen hafta İkebana , çicek düzenleme. Arada bu tür breakler iyi geliyor. Bu akşam için kaiten-zushi yani oturdugun yerde dönerek servis edilen bir sushi chaine gittik . Epey eglendik . marketlerde eglenceli. Çok karısık , ne idüğü belirsiz yüzlerce şey var . Bazı meyveler gerçekten çok uçuk . Sebze az ve çok pahalı . Sebze yemeği ve Türk kahvaltısına hasret yaşıyorum . Henüz 1 ay daha var.

Tr de ise bu hafta ufak çapta bir kriz yaşandı. Bakıcımız bizim okulun temizlik şirketine girmiş. Son dakika golü attı , 2 gün önce söyleyip çekip gitmiş. Yani Eloşum bakıcısız kaldı. Babaanne ve dedesine emanet artık. Çok yaramaz ve hareketli olduğu için onlarıda yoracak diye endişe ediyorum . Gültekinde çok bunalmış , bugün hsonunuda birleştirerek Ç.kale tarafına ufak bir gezi planladılar. Belki biraz değişiklik olur.

Bakıcı olayı ise sanırım eylül ayında ben döndükten sonra hallolacak. Eski bakıcımız Gülay ablayla konusmus Gültekin . Onunda kızı bayramın 2. günü evleniyor. Telaşemiz bitsin ben gelebilirim demiş. Çok çok sevindim . Ama oda mayıs oldu mu , tarla tapan ekecegiz diye kacar. Lakin Ela onu hala hatırlıyor ve cok seviyor. Yeni birisindense onun dönmesi iyi olur diyorum. Seneye beklide kreşe başlatırım artık , bakıcı işi can sıkıcı olmaya başladı şimdiden .

Kuzunun kelime dagarcıgı her gecen gün artıyor. Bende sürekli takipteyim , Allah skype denen seyi icat edenden razı olsun hesabı. Haftada 3-4 kez kameralı konusuyoruz. Eloşum bana el sallıyor. Annoooo diyor. Bayılıyorum. İştah yerinde, iyide bakılıyor, kilo almış) Üzüm delisi. Doydun mu denince doydum diye cevap veriyor. Yiyeceklerin isimlerini ögrenmeye başlamış. Baya bir dillenmiş anlayacagınız. Çok şükür saglıgı yerinde, çok huysuzluk yapmıyor. İdare ediyoruz bir sekilde. Çok çok özledim kuzumu.

Birazda resim yükleyip kacayım …



 

Özel bir yerde yetişmiş kavunmuş. 1200o yen . Bu paraya burada orta kalite bir digi-camera alabiliyorsun. Ohaasss olduk

 

Benden shodocu falan olmazmış. Yeteneksizim abi , denemek güzeldi...

 

İsteyen markette bu makinalarda aldıklarının barkodunu okutup , parasını makinaya atarak alışverişini yapabiliyor. Sıra derdine son...

 
Posted by Picasa

Kaiten-zushide agız tadına uygun birseyler secmek mümkün . Porsiyonun 105 yen yani 2tl. Ah ah Tr de kazıklanıp duralım :))

1.08.2010

Nikko- Toshogu Tapınagı

 

 

 

 


Dün ctesi oldugundan , programdan arkadaslarla Nikkoya gidelim dedik. 2 saatten fazla süren uzun tren yolculugu , tapınagın en gözalıcı yerinde biten makinanın pili, vardıktan 1 saat sonra bastıran yagmurda olmasa mükemmel olacaktı ama yinede cekilen sıkıntıya degdi tabi ne olursa olsun . İşte yukarda birkac resim size ...

Eloş hanımdan haberlere gelince , asırı hareket , patlayan son azı dişi , dagarcıga katılan bir kac kelime :

Eyvah eyvah
Elma
Aamut
Peynii
Babane
Dede
Misss:))) ( tabiki eliyle de göstererek )

Evin kalabalık olması kelime dagarcıgının hızla gelişmesine sebep tabi , çok şanslıyım :))
Hergün skype yapıp kuzuyla hasret gideriyorum .
Posted by Picasa