27.05.2010

Ayran Güzeli

 

 

 
Posted by Picasa


Bu aksam masayı toplarken arkamı dönmem ile kuzu hanım harekete gecer ve kaşla göz arasında sonu gelmiş ayran sürahisini kapmak için masaya uzanır. Sonrasında bu komik görüntüler ortaya çıkar

17.05.2010

Sanat anne içindir :))




Onlarca yıllık edebiyat sorusuna son noktayı koyuyorum . Sanat sanat için mi , sanat toplum için mi? Cevap : Hiçbiri .

Bizim evde sanat kesinlikle ve kesinlikle anne için .
Neden derseniz , daha önceki pastel calısmalarımız boyaların küçükhanım tarafından kıtır kıtır yenmesi ile son bulmuş ve bir süre tedavülden kaldırılmıştı. Aynı zamanlarda almış olduğum parmak boyaları ise tecrübe edilmeyi bekliyorlardı.

H.sonu evde yalnızız ya , havada sıcak ya , dışarı çıkamıyoruz ya , anne boyaları ortalığa çıkardı , ne olur ne olmaz diye de banyoya alındı malzemeler. Bakalım eğlenecek mi falan derken Ela eline sürdüğüm boyaları özenle hem kendi üzerine basına hemde benim kollarıma , yerdeki fayanslara bir güzel sıvadı . Zar zor 2 sayfa el baskısı yaptım ama onuda yaptırana kadar canım çıktı . Baskı yaparken elini ben yönlendirdiğim için özgür ruhlu kuzu bundan pek hoşlanmadı. Bana sorarsanız boya sonrası yıkanma faslından daha çok keyif aldı .

Konunun ana fikriyse anne bu faaliyeti yaptırmasa çatlardı . Ha başım göğe mi erdi , YES , ha bi daha yaparmıyız , yakın gelecekte çok zor :)))Pis iş yaaa :))) Bu yaş için pek uygun değil.

12.05.2010

Burdan bir Eloş geçmiş!!!

 

 

 

 
Posted by Picasa

Kuzu Şenlikte



Okulda bu hafta bahar şenlikleri var . Dün açılış vardı , bizde Jikadla ortak japon kültürünü tanıtızı stand actık . Yeşil cay servisi , origami, fırca yazısı vs. basarılı gecti . Ama hazırlık safhası gercekten yorucu oluyor , neyse, üstümden bir yük daha kalktı. Bugünse danısmanı oldugum go toplulugunun turnuvaları var. Japon konsoloslugunun 2010 yılı aktiviteleri takvimine de girdiğinden benim için ayrı bir anlamı var . Umarım katılımlı gecer .

Videomuz ise yine dün senlik alanında konser hazırlıgı yapan ögrenci arkadasların programından . Kuzucuk sıkı rockcı olacaga benzer. ögrenci arkadaslarını baya bir güldürdü bol bol toto sallayıp, ama babamız yolcu oldugu erkenden eve döndük ve güzelim BADEM konseri yalan oldu . Böhüüü:(((

Bu aksam REDD geliyor ve muhtemelen lojmanın bahcesinden konseri dinlemeye calısıyor olacagım yine .Peh...

8.05.2010

Kuzucuk yazı getirdi

Kuzucuk diş derdine 3 gündür pek mızmız , geceleri ateşli , gün içinde hep peşimde , koala gibi. Babamızda hala yok . Dolayısıyla hanımın gönlünü eylemek konusunda iş başa düştü. Doldurdum legene suyu , giydirdim mayosunu , dogru bizim balkona . Aman aman pek eglendi , içindeki oyuncaklardan çok şap şap vurarak üstünü basını ıslatmayı yegledi tabi bol bol. En sonunda hızını alamadı , legenin ortasına oturarak ritüeli tamamladı.


Tıklayın, tıklayın ..

Gültekin yokken yemek yapmaya üşeniyorum,sonrada ıvır zıvırla geciştirdiğim için acıkıyorum . Ögleden sonra yine karnım guruldarken , hah dedim surada az noodle olacak haşlayayım , azıcık soya sosula cevireyim , şipşak yemek. Noodleları haşladım haşlamasına ama bir baktım dolapta soya sos falan kalmamış iyi mi? O sırada Eloş hanımda uyandı , karnıda aç . Hadi dedim kızada vereyim sadesinden makarna gibi. Onuda japon yapacagım böyle giderse. Tabi Eloş usul noodle yemekte böyle oluyor. Bkz. Şekil B



E ben naptım dersiniz soya olmayınca , yogurdu üstüne koyup , afiyetle yedim . Uzakdogu mutfagına yeni bir yorum kattım anlayacagınız:)))

5.05.2010

H.Sonundan kareler


Sabah evden cıkarken böyleydi :))


 

Sonra yaz moduna gecti

 

 

 
Posted by Picasa


İzmir , İzmir...
Yazı getirdik nihayet , birkacgündür sıcaklık göstergeleri 25 derece üzerinde segrediyor. Eloş hanımın kışlıklar kalktı , yazlık dolabımızı düzenliyoruz , taytlar , şortlar alıyoruz , hemen hemen yaza hazırız .

H.sonu kpds vardı . Okul için belgeler tazelenmeli yoksa canım sıkılabilir. Epeydir stresi sarmıştı beni ders arası mümkün oldukca calısmaya calıstım , kanjiler yani o menşurr çince orjinli karakterler arasında boğuldum bir süre, lakin... Bir kere 100 kişi altında giren sınavlarda test değil çeviri olması , öyle oluncada çalışırken neye focus olacağını bilememek daha da zor. Birde sınavda çıkan metin ay yüzeyindeki karınca deliği gibi görünen delikler, uzay gemileri gibi günlük hayatta pekte karşılaşmayacağımız türden bir konuyla ilgili olunca hayal kırıklığına uğradım resmen . Bildiğim her kelimeyi yazdım ama paragrafın ana fikrine gel haaanımm deseniz hala bilmiyorum :))Hahahah . Bakmayın güldüğüme yaw, gerçekten sinirim çok bozuk . Arabada işyerine gelirken " Let the sunshine in " çalıyordu ama benim ruhuma güneş doğamadı bir türlü , sınav stresi bitti derken , birde sonuç beklemek var şimdi. gerçi hüsran olacak ya .. 35 yaşına geldim , y.lisans , doktorada yapmadım sırf su sınav eziyeti bitsin artık kaldıramayacagım diye , zaten japoncada kac yerde y.l yapabilirsiniz ki. Oda ayrı sorun , neyse . Normale dönmek istiyorum artık .

Birde bomba bir haber tabi , yaza Japonya'da 7 hafta sürecek bir teacher training programına kabul edildim . Temmuz ortasından itibaren yavrunun hasretinden burnumun direği sızlarken size Capanyadan bildirebilirim . Tr den birtek ben kabul edilmişim bu sene , bulunmaz fırsat, masraflarda onlardan tabi. Hem çok sevindim hem bir tarafım buruk , nasıl olacak , nasıl geçecek bu zaman . Bir süre buraya yazmaya çekindim , insanların tepkisinden rahatsız olurmuyum diye ama çenemi tutamıyorum işte :) Gitmeye kararlıyım ama birde bana sorun tabi neler hissettiğimi. Hala emmesi sorun , bırakmaya meyilli olmaması sorun .İlk gece 4 te uyanıp emzirdiğimde ağladım biryandan , doğal bir gidişat var ve engellemeye niyetlisiniz bir yandan . Off çok zor , keşke kendiliğinden bırakabilseydi . Bu konuda tavsiyelerinize açığım .

Resimler h.sonundan , sınav için İzmire inmiştik . Sonrası İzmirli annelerle buluşma mekanı alternatifi olarak önerilen bir yeri ( Patlıcan ) test edelim onaylayalım dedik . Ögleden sonra gittiğimiz için kısmen bahsedilenden daha sakindi sanki. Elanın koşturacagı çim alan , kova kürek olayı ,istediğimiz gibi bir ortamdı . Ön tarafta olmasada akıcınca arka masalarda yer bulduk , ikea mama sandalyeside vardı. Elaylada kolay oldu. "baby friendly" bir yer diyebiliriz yani. İyi oldu , sınav sonrası banada iyi geldi dogrusu .

Dün ve yarın 2 ayrı İlkögretim okulua Japon kültürünü tanıtmaya gittik , gidecegiz bizim dernekle (JİKAD). Oda epey bir oyaladı beni. Okuldaki derslerde de planlanan üniteler bitti bitiyor. Yakında çok daha sakin bir döneme girecek gibiyim . Tuhaf hissediyorum kendimi. Belki daha çok post girer , Elanın yeni becerilerini daha sık paylaşabilirim bu vesileyle.

Bu arada küçük hanım baba hayranı oldu , baba demeye başladıktan sonra sürekli evde baba-kız aşkı yaşanır oldu. Kıskanıyorum . Yazında ben yokken bu aşk iyice derinleşir ve pabucumuz iyice dama atılır sanırım.

Herseyi parmagıyla gösterip "bu-bu" demeye basladı. Bakıcısıda sürekli ona bu şöyle bu böyle diye kitaplarını anlatıyor. Diyalogları güzel. Elanında algıları daha bir açıldı sanki , maşallah .

Dün yukardaki banyoya lazımlıgını koydum üstüne oturtup örnek oluyoruz ya ."Tchiss" gibi bir ses cıkarıp beni taklit ediyor hasbam , çok komik. Yakında tuvalet eğitimine başlamak gerek ciddi ciddi diye düşünüyorum. Lazımlıgına bu sekilde alışsın bakalım ilk etapta .

İşte böyle geçiyor günler , bugün babamızı yine İstanbula yolladık. Pazara kadar kızkızayız yine.

Nehir'e Destek

Duymayan kalmamıstır blog aleminde ama ben yinede kendi blogumdan da duyurmak istedim .

Nehir bebeğin mücadelesine yine bloglardan birinin vasıtasıyla şahit olmuş ve aile olarak çabalarını taktir etmiştim .

Bebeğin tedavisi oldukca yüklü bir mebla olarak tuttugundan , desteginize , desteğimize ihtiyacları var . Busene annler gününüde biraz anlamlandırmak adına eş ve çocuklarımızdan kendimize cici degil , küçük kıza destek bekliyoruz blog anneleri olarak .

http://nehir-im.blogspot.com/p/paypal.html