21.01.2013

Ela 4 yaşında

Önce resimlerle başlayalım


 Çocukların masasından ...

 Hem tıkınır hem gungum yaparım isimli çalışma:)

 Aile saadeti 



Eller havaya

 Büyüklerin mamaları

 Pinyata denemesi , lolipopun biri Berkonun kafasına inerek hepimizi dumura ugrattı . Arka kösede en küçük konugumuz kuzi bey . 

 Yüz boyama da yaptık
 Poza gellll
 Mutlu kuzum
Berkoda boyandı

 Cilveli kuzu

 Pin the tail

 Dance dance dance
Yukardaki odada video segrederlerken


Murat babayla birthday bingo

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - -

Kuzucuğum bugün 4 yaşını bitirdi . Bende annelikte 4. Yılımı. Yıllar su gibi akıyor dememe gerek var mı ? Gercekten öyle . Ailemize getirdiği neşe ve mutluluğu hiçbirşeye değişmem. Nice güzel yaşlarını hep beraber kutlamak dileğiyle canım kuzum benim.

Birazda 2 gün önce yaptığımız partimizden bahsedelim şimdi de.
Gecen sene hem evimizde hem okulunda 2 ayrı parti yapmıstık. Bu sene okul için hazırlık yapma sansım olmadı. Eloşta arkadaşlarını evinde ağırlamaya daha meraklı oldugundan sadece bizim klasik ekibimizle mini bir parti yapmayı uygun gördük . Tuna ve Ege Doruk seyahat ve saglık nedenlerinden yanımızda olamadılar , biraz eksiktik anlayacagınız ama yinede bol bol eglendik. Seneye acısını cıkarmayı umuyoruz.

Temamız Alvin ve sincaplar oldugundan ( aylardır bu konuda ısrarcı idi ve baska bir seye ikna etmem mümkün olmadı) ve bu temaya ait hiç bir hazır parti süsü bulunmadıgından anne olarak kolları sıvadım. Pinterestten bol bol ilham aldım . Yuvarlak kesilmiş Alvinli kagıtları pop corn külahlarından , muffin süslerine , meyve suları kutularına   pek cok seye yapıstırdım .  Pinyata hazırlayıp üzerine renkli poster bastım. Duvarımızda da yine Alvinli posterlerimiz vardı . Konuya uygun kostüm satılmadıgından tshirt bastırdım ( Ne yazık ki pati aksamı yıkadıgımda büyük kısmı silinmişti , oturup ona da ağladı yavruşum) Yine de genel anlamda kuzunun hazırlıklardan memnun kaldıgını düşünüyorum.

Yine pinterestten bulup kestiğim muffin sarma kagıtları ile ve ilk kez pasta kremasını sıkarak süslediğim cupcakeler basarılı birgörünüme sahip oldular . Bundan sonra her dogum gününde yapmaya cesaret edebilirim sanırım. Üstünün sprinklelarını da Eloş hanım süsleyerek yardım etti tabi. Sincaplı kurabiye kalıplarımız 2.5 ay öncesinden ebay den sipariş verilmesine karsın yetişemedi. Buna üzüldüm . Şeker hamurlu kurabiyelerimizi mecburen gecen senenin teması minnieli mickeyli yapmak durumunda kaldım , seker hamuru süslememde bir ilkti , fena da olmadı hani. Yine denenebilir .

Onun dısında masamızda minik gül börekleri, çikolatalı tart ( Dr oetkerin) , kurabiyeler, benim klasik çin pilavım, mercimek köftelerim vardı . Ayrıca Özgür teyzesinin getirdiği cevizli günkurusu tatlısı da oldukça beğenildi. Yemek kısmı tamamen bana ait oldugu için birgün öncesinden kurabiye , tart ve muffin hazırlıgına baslanıldı. Dogumgünü sabahı ise köfteler , çin pilavı yapıldı. Börekler daha öncesiden hazırlnaıp buzluga atılmıstı , sosunun hazırlayıp fırınlamak zor olmadı. Muffinlerin krema süslemeside son ana kaldı. Böyle zamanlarda annemin yakınımda olmasına daha çok ihtiyaç duyuyorum ne diyeyim . Birlikten kuvvet dogar derler ,ama gurbette olamıyor malesef böylesi..

Cocuklar için yine pinterestten birthday bingo ( tombala) buldum ve hazırladım. Pin The Tail oyunu buldum , renkli bastırdım ve mıknastıslı bir board üzerinde hazırlıgımı yaptım . Bu oyunlar ile de cocuklar epeyce eglendiler. Özellikle tombala epeyce masa basında oyaladı onları .
Pinyata hazırlarken içine lolipoplar koymustum. Bir tanesi Berkciğimin basına düşünce epeyce ağladı. Bizde hem güldük hem üzüldük yavruya. Aslında bu da bir ders olsu , demekki  fazla agır sekerler koymamak gerekiyor pinyataya ...

Hediyemiz aylardır istediği Balkabaklı Sindirella arabasıydı . Aksam parti dagıldıktan sonra defalarca masalı canlandırdık . Umuyorum hakkını vererek oynar sonrasında da . 

Ara tatilinde Ankara’ya gidince anneannesiyle prenses partiside yapacakmış . Hatta okulda yapmak içinde epey bir tutturuyor. Bakalım kutlamalar kaç gün kaç gece devam edecek .

Nice yıllara yavrum , seni çok seviyoruz...