22.12.2012

Kabuklu elma


Bizim evde kışın en çok yenen meyva elmadır . Kocam sagolsun , her aksam üşenmeden dolaptan birkac elma , portakal vs . alır , elleriyle soyar bizim fındıkla oturur yerler. Bogazına takılmasın diye kabuksuz vermeye alışmışız zamanında, öyle de devam etmişiz .

Bugün , anne öğretmenim bize elma verdi diyerek çantasını açtı, elmayı bana verdi , ikiye bölmemi buyurdu. Kabuklu yiyeceğim dedi. Ögretmeni öyle söylemiş , vücudumuza daha yararlıymış dedi. Ulen sıpa , biz desek hayatta sallamazsın . Öğretmen diyince akan sular duruyor .

Evet evet , kıskanmış olabilirim

7.12.2012

Cin Ali

Evde hiç resim yapmıyor , bazen zoraki iki karalama , son derece sınırsız boyama yapıyordu . Aslında itiraf edeyim , yasıtları döktürüken bizimkinin neden Cin Alimsi bile çiziktiremediği hususu kafamı kurcalamaya başlamıştı ki , bu resim çıkageldi.

Amannn bendeki nasıl bir sevinç , nasıl bir mutluluk , hemen instagrama , facebooka falan yükleyip cümle aleme duyurdum . Sanırsın çocuk resimle ilgili bir yetenek sınavını kazandı. Üstelik hatun " Artık gülen ağız çizebiliyorum anneee" diyerek birde eseri hakkında beyanatta bulundu .

Bende siz değerli izleyicilerimle paylaşayım dedim sevincimi :))

3.12.2012

Çocuklarda Uçuk( Herpes)


Son zamanlarda saglık ile basımız epeyce dertte. 1 ayı geckin bir süredir üstümüzden atamadıgımız üst solunum yolu hastalıgımız ve sürekli antibiyotik kullanımı, gece öksürük nöbeti ve geniz akıntıları derken ne Eloş ne bende moral kalmadı. İkimizde okula bol bol devamsızlık yaptık. 2 hafta içinde sadece 1 kez gittiği okul gününün( carsambaydı sanırım)  akşamı yüznde minicik bir kırmızı leke hasıl oldu . Pek anlamlandıramadım. Babamız da sehir dısında oldugundan , gelir gelmez KBB ye gideriz diye düşünüyorduk bogaz enfeksiyonumuz için , ama bu arada saglık ocagından dr. tavsiyesi ile ekimden beri 4. kez antibiyotik tedavimize devam ediyorduk.

Ctesi baba geldiğinde yüzündeki yara 2 tane olmus ve hafif sulanmaya ve yüzeyi büyümeye baslamıstı. Su çiçeğinden şüphelendim . Hemen Urladaki Ada hastahanesinin aciline gittik. Dr. ptesi cildiyeye gitmemizi söyledi. Su çiçeği olmadığını söyledi ama benim içim içimi yiyordu , herhangi bir tedavide önermedi zaten kendisi.
Ptesi Şifa hastahanesinin cocuk hastalıkları bölümündeydik bu kez . Bu arada vakit gectikce ccugun yüzündeki yaralar atlamaya ve burnunun içinde yayılmaya başlamıştı. 4 tane olmustu . Elada acıdıgını söylüyordu . Neyse.. Dr kendinden son derece emin , bunun herpes oldugunu , bagısıklık siteminin cökmesinden dolayı böyle bir virüsün yerleşip cocugu bu hale getrdiğini söyledi. İşin kötüsü bundan sonra her bagısıklıgı zayıfladıgında yine cıkabilirmiş . Çok çok üzüldüm . Okula gitmemesinide söyledi tabi.

Okuldan mecburen izin aldım ve gecen haftayaı beraber evimizde gecirdik . Yaraları baticonla temizleyip bir süre bekledikten sonra üzerine zovirax sürmemiz istendi . Ben ara ara teramycn de sürdüm ek olarak .

Şu anda durumu fena değil . Bugün okuluna gitti uzun aradan sonra , normal rutinimize dönmeye çalışıyoruz , antibiyotiğe devam demişti çocuk hastalıkları uzmanı , onuda bitirdik ama gün içinde bogaz temizlervari öksürüğü halen azalmadı. Bilemiyorum ne yapacagız bu konuda.

Derinin görünümü iyileşse de kasıdıgı için kabuklar erken düşüp , lekelenmeye yol açabilir . Yinede taze derinin çabuk toparlanacağını düşünüyorum.

Bagışıklık konusuna gelince , ne yapacagımı pek bilmiyorum. Bu sürecte farklı annelerden pek cok tavsiye aldım. Propolsaft , tummy gibi destekler mesela . Pek işe yarar görünmedi. Antibiyotikten bizi kurtaramadı. Zencefilli ballı kürler , adacayı , öksürük için hatmi çiçeği gibi gibi. Hatta su an deneme aşamasında oldugum keçiboynuzu suyu ve betazinc var . Bilmiyorum hangisinden fayda görecegiz.

Çok yoruldugum ve sıkıldıgım bir ay oldu kasım ayı, aralık ayını daha saglıklı bir sekilde gecirmeyi umabiliyorum sadece ...

 
Fındığın saçları ctesi günü epey bir kısaldı , bob stil , ense falan açıldı . Taratmayı ve kurutmayı sevmediği için bence yazlık bu saçı kışın kullanmaya başladık .
 
Posted by Picasa