16.08.2012

Bayram Öncesi



Resim bu sabah okulunun önündeki bahcede cekilmiş babası tarafından.
Çok şirin buldum , dayanamayıp ekledim hemen .

Yeni okula başlayalı 1 ay oldu . Sandığımdan daha çabuk adapte olsa da sanırım sınıftaki arkadaşlarının çoğunu çok benimseyemedi. zaman zaman eski kreşinde ki arkadaşlarından bahsediyor , oraya da gitmek istiyor ama paramızla rezil olduğumuzu düşündüğüm şimdiki kuruma göre görece daha lüks eski kreşimize dönmek gibi bir niyetim yok dogrusu .

Devlet disiplini biraz bize iyi geldi . Evde de fazla kuralcı olmayan tutumuz dolayısıyla biraz ceki düzen verilmesi gerekiyordu durumuna . Hem sonra yeme alışkanlıklarımızda büyük değişiklik var ki ben buna çok seviniyorum . Eski kreşteki kurabiye kek puding  agırlıklı ara ögünler , listesinde sadece haftada 1 meyve bulunan listeye nazaran şimdiki okulun yeme listesi gözüme daha basit , ev tipi ve ona daha uygun gibi görünüyor . Üstelik evde agzına sebze koymayan kızımın okulda türlü ,bezelye, fasulye gibi yemekleri yemeye başladığını öğrendim . Hatta geçen gün evde biz fasulye yerken masaya kurulup , yemek istediğini söyledi. "Hmmm çok güzelmiş , ben sebzeyi çok severim , sebze çok yararlı " demeye başladı . Pek tabi bendeki his "Ağlamak istiyorum sayın seyirciler " hissiyatı ile aynıydı . Halen sebze yemeye devam , ayrıca yazın bol bol cekirdeksiz üzüm , kayısı gibi meyveleri bol bol , tüketmeye devam ediyor . Diğer kreşteki yeme düzenine göre çok daha sağlıklı beslneir oldu . Çok çok mutluyum .

Onun dışında da keyfi çok yerinde , yaz okulu süresince öğretmeni ile de iyi anlaştı , lakin 10 eylülden itibaren ögretmeni kendi okuluna dönecek ,sınıflar kendi yaş gruplarına göre tekrar düzenlenecek , yeni öğretmene alışma süreci başlayacak. Umarım işinde tecrübeli, sevgi dolu bir öğretmenle devam edebiliriz . Ve tabi sınıf mevcutları bakalım nasıl olacak . 15 kişiyi geçmeyecek gibi bir duyum almıstık ama okulu duyan geliyormus . Kuraya kalabiliriz , ya da mevcutlar biraz artırılabilir belki. Bilemiyorum . bende merakla bekliyorum yeni dönemi , az kaldı.

Maddi avantajdan bahsetmiyorum bile , şimdiki okula neredeyse 4 te 1 fiyatını ödüyoruz öncekinin. Epey rahatlattı bizi açıkçası .

Şimdi önümüzde bayram var , Ispartaya  babaanne dede yanına gidiyoruz , döndükten sonra bir seminerim olacak , hiç hazırlık yapmaya fırsatımın olmadıgı , oda aradan cıksın , tatil moduna ancak girebilecegim . ) Eylülde yıldönümü hediyem İtalya gezisi geliyor ve Eloş ilk kez bizden 5 gece ayrı kalacak . Önemli bir sınav bizim için . Hemde endişe verici , bakalım nasıl atlatacagız süreci , dönüşte biraz Ankara'da anne kucağı ve hemen ertesi dönem başlıyor zaten . Yaz okulu epey yogun gecti ve çokça vaktimi aldı . Pek dinlenme fırsatım olmayacak gibi ama İtalya olayı bana iyi gelecektir diyorum .

Hal böyleyken böyle.

Okuyan herkese , sevgi dolu geçecek , mutlu bir bayram diyorum .