29.07.2012

Ama pop'un yok

Pop muhabbetini hatırlar mısınız bilmem , benim pop yani boyun bölgemdeki et beni ile bizim kuzunun samimiyetini gecmiş postlarımdan birinde anlatmıstım . Özellikle emzirmeyi kestikten sonra bizim pop Eloşun uyku propu, canı acıyınca sakinleşmek için bazende anneyle samimi bir ilişki kurmak isteyişinin simgesi oldu adeta . El hemen popta , ya da her aksam uykuya dalmadan mutlaka dokunur , bir süre el boyun bölgesinde dolasır falan. 
Gecenlerde elinde bir yara bandı, pop üşümüş diye yapıstırmaya calısıyor. Baska bir gün aşka  gelip ben anneyi seviyorum , popuda seviyorum diyor vs..:)))

Bugün nerden bulduysa 20 li yaslara ait bir foto bulmuş gelmiş. Anne bu kimmm? diye sordu. Benim annem dedim. Hayıy bu sen degilsin . neden dedim. Burda annenin popu yok .. Biz Gültekle önce dumur olup sonra gülmeye başladık tabi. Kısacası ikna olmadı o resimdekinin annesi olduğuna.

Hafta sonunu evde geçirdik , sıcak , biraz babacıgın tembellik etmek istemesi derken bol TV li ve ev aktiviteli bir gün oldu. Gültekinde , aslında bende hafta içi yogun gecirdiğimizden , dünde oruc tutmak istemesinden kelli , gündüz cıkmadık. Aksam Çeşmealtına dondurma yemeye ve pazar gezmeye gittik . Bugünse full evde olunca canımız sıkıldı tabi. Ela 3 gündür sagolsun Alvin ve sincapları defalarca segrederek ve bizide buna maruz bırakarak bay getirdi. Ama bu film bastan sonra segrettiği ve ilgsinin dagılmadıgı ilk film olarak tarihimize gecti. Suluboya yaptık. Balonları angry birds seklinde boyadık. Cupcake yaptık ki , en cokta hamuru yalamak ve üzerini yıldız sekerli toppingle süslemek konusunda hevesliydi kendileri . Zaten kendi teklif etti yapalım diye . Aslında uzun zamandır anne-kız başbaşa birşeyler yapmamışız , iyide oldu .


19.07.2012

temmuz haberleri


Bu harika resim Mügenin kadrajından .

Biz blog dünyasında görünmezken hayatımıza yeni dostlar eklendi . Eloşun 2 arkadası daha oldu internet dünyasından:)
Ailemiz büyüdü , kuzenim evlendi ve Eloş düğünde gelin ve damada çiçekler attı. Çok eğlendi.
Hazırlık aşamasında annesinden görüp kuaförde kulagıma egilerek , benimde sacımın önünü kestirebilir miyiz diye sordu , manikürcü kıza ojelerini sürdürdü .
Ankarada anneanne basta olmak üzere aile üyeleriyle hasret giderdi, Andacın peşinden hiç ayrılmadı.
Dillendi, ballandı , herseyi anlar, sık sık ettiği laflarla bizi dumur eder oldu .
Kresi degiştirdik , devlete baglı bagımsız bir anaokulunun yaz okuluna devam eder oldu. Cabuk uyum sagladı , 2 haftadan sonra ilk kez bugün eski okulunu özlediğinden bahsetti ama dönesimiz yok . ( Özellikle ben şimdilik bu karardan memnunum, son zamanlarda canımı sıkan çok sey birikmişti )
Anne yaz okulundaki derslerine basladı , dönemden bile sıkı giden 5 haftaya koca dönemin derslerini sıgdırmaya calısıyor , yogun, sıcak ve yorucu geciyor aslında .

Denize nedense pek az gidiyoruz , bundan sonra artık uzunca bir süre sehir dısına kacıs olmayacagına göre sanırım haftasonlarımız denizde gececektir. Gülbahcede gidilesi tek plaj olunca sagına dönsen ögrencin , soluna dönsen okuldaki bir personel derken aslında kampüs ortamından pekte sıyrılamıyorsun . Can sıkıcı olsa da sallamamaya karar verdim. Cocugumla eglenmeme bakacagım . Yinede ögrencilerimin etrafta olmamasını tercih ederdim sanırım:)

Ela puddle jumperdan kolluklara yumusak gecisi henüz yapamadı . Nedense ( belkide vücut agırlıgından dolayı) batar gibi olup su yutuyor , panik oluyor. Halbuki 1.5 yas videoları var , o zamanlar kollukla cok daha rahat yüzüyormus aslında. Bu yaz sonuna kadar biraz daha cesaretlenecegini umuyorum. Kuma nazaran suya ilgi ve alakası devam ediyor, ama havuzu kesinikle daha cok seviyor. Arada sırada okul cıkısı ex ögretmeni ve Batusuyla bulusturup havuz sefası yapmasını saglıyorum. Anaokulumuzda arastırıyormus havuz olanaklarını , olursa iyi olacak aslında. Havalar sıcak ve cocuklar kapalı mekanda kan ter içinde kalıyorlar . İzmirde cocukluysan klima birincil , havuz imkanı olan bir ev yada yazlık ikincil ihtiyac bence , hele de yazın. Tek tesellim en azından denize yakınız .

Bu arada tuvalet egitimi konusunda hemen hemen hiç sıkıntımız kalmadı. Eger geceleri kaldırabilirsem hiç sorun yok , bezsiziz ama olurda bende kalkmazsam mutlaka kaza oluyor . Henüz kendi rahatsız olup beni cagırır pozisyona gelmedi. Sadece bazen aglıyor , fırlayıp gittiğimde çişinin geldiği için mızırdandıgını anlıyorum . Bir süre sonra bu işide yola sokarız umarım . Bakalım...