30.05.2009

interview with the camera



Bu aralar sabahları pek bir gevezeyiz.
Bebefonla sohbet halindeyiz sürekli.
...

29.05.2009

Geç kalan kontrol

...
Birkacgündür yine bloga ara verdim . Eşim uzun seyahatinden döndü , dolayısıyıla onsuz yapamadıgım pek cok seyi yani biriken alışveriş işleri, pazardı , marketti derken dünde evelsi gün aşı için saglık ocagı , dün ise Elanın gecikmiş 4. Ay kontrolü ve benim extra rapor işlerim .

Gecenlerde Durunun annesi Tuğçe ile sohbet ederken birden uyanıverdim , iznim bitti falan deyince . E ben ondan 3 hafta önce dogurmustum. Benim normal izin bitmişte , toplu süt izninden yemeye başlamışım . Hatta oda 1 haziranda bitiyormuş . Eee aldımı beni bir telaş . Yıllık iznim var ama oda 20 gün o kadar işte fazlası yok . Neyse dün dr.dan 20 günlük bir istirahat raporu ayarladım , ne kadar zaman gecirebilsem kar yavruşumla . Üstelik sütten başka birşeyde almıyor . Zaman doluyor , üzülüyorum . Zor gelecek işe dönmek bu kez . Bugünlerde ilersi için alacagımız bakıcı adaylarından biri ile görüşmemiz var . Kampüsün hemen yanı Gülbahçe köyü . Bu köyün kadınlarıda lojmanlardaki pek cok ailenin cocuguna bakıcılık yaparak gecime yardımcılar . Dolayısıyla bakıcı bulmak sorun degilde , içimize sinen bir şey bulmak ??? Bir istekli daha vardı hatta , kadın eliyüzü temiz iyi bir kadın ama aldıgım istihbarata göre bel sorunu varmış . E ev çok katlı , merdivenler , in-çık nasıl olacak ? Eloş maşallah şimdiden 8 kiloyu buldu tosuncuk . İsterimki birini bulalım , o kadınlada kreşe gidene dek devam edebilelim . Üstelik ev işinede yardımcı olsun istiyorum , Ela uyurken iki işin ucundan tutsun derler ya . Özellikle ütüler , hem babamız hem Eloşun ütüleri bitmek bilmiyor . Haftada 2kez yapıyorum valla , bu sıcakta çok bayıcı  Hımm, bakalım , maceralı oluyor bu bakıcı işleri . Gelişmeleri yazarım , okursunuz artık :)

Dr. kontrolümüzde iyi geçti , 8.050 gr./ 63.5 kilo . Bu aydan kısmen memnunum , 8.5 u bulmaz insallah diyordum , kilo alma hızı yavastan düşmeye başlamış . Hep endişem obez mi olacak korkusu ? Dr. önemsemiyor , anne sütü aldıgı sürece problem yok diyor . E güveniyoruz bizde napalım . Eger ilerdede böyle olursa , 1 yasından sonra karbonhidrat agırlıklı beslenmeye kısıtlama getirilebilirmiş . Şimdilik böyle devam . Yeni tatlar konusunda ise dr.umuz biraz temkinli , 6 ya kadar bekleyin dedi . Halbuki ben şimdiden pek heyecanlı. Birkacgün önce internetten mama sandalyemizi sipariş ettik . Dün İkeadan naylon mama önlüklerimizi falanda aldık  İkeanın restoranında oturtuk ilk kez mama sandalyesine , gayet güzel oturuyor , benim için heyecan verici tabi her ilkini görmek . Ayrıca dün babası sacını kestirirken cok az enselerinden aldırdım Elanın , sacları dökülünce biraz sekilsiz hal aldılar , hem sıcakra ense resmen araba koltuguna yapısıyor , ısınıyor cok . Neyse güzel oldu , ilk saclarını saklıyorum . Özel bir kutu yaptım , içine dogdugu gün çıkan gazete , ilk eldiven , patik vs . gibi anılarını saklıyorum . Zamanlada eklemeye devam edecegim tabi. Büyüyünce verecegim ona. Anlamlı olur sanırım .



Dişler çok kaşınıyor . Haziran ayı içinde mutlak patlatır diyorum . Hem eli agzından cıkmıyor , hemde salya sümük bir haldeyiz . Diş çıkarırken pişik , burun akıntısı gibi yan etkilerde olabilirmiş . Pişiğimiz şimdilik yok ama hafif sıkıntılıyız sanki :) Özlemin hediye ettiği halkalı bir kaşıyıcımız vardı , hiç yüz vermedi . İçi su dolu kiraz sekillisini aldım , oda pek işe yaramıyor. Dolapta sakladıgım organik kuru kayısılar en favori diş kaşıyıcımız , yada kendi parmakları :))

Büyüdüğünü görmek çok keyifli can kızımın …

22.05.2009

balduşu cıbıl eminem

Gecenlerde havalar düzeldiğinde yaz moduna girip kolları bacacıkları acmıstık , bende tam yayınlayacaktımki havalar bozdu , bende sonra yayınlarım diye ertelemeye almıstım . İşte size baldırı cıplak eminem , nasıl nasıl edeyim ben bu iş :)) Yasıtlarına göre biraz hormonlu oldugumuzdan sadece bacaklarımız degil kollarımızda ısırmalık oldu bu ara.



Resimde yükleyebildiğimden anlamıssınızdır Kidonya'da oldugumu . Sabah kız yine pek durmadı , baktım havada iyi attım pusete , aynı adres . Burayı seviyorum , hem gölgede hafif serin , hem internet var , hemde sabahın bu saatlerinde sessiz sakin oluyor . Bu aralar Elanında gevezeliği üstünde oldugundan ( özelliklede ögleden önce )kimseyide rahatsız etmemiş oluyoruz . Ayrıca mimarlık fakültesine cıkıp geldiğim zaman rotadan gelirsem 25 dakikalık bir yürüyüşte yapmıs oluyorum . E bide dönüşüde var . Böylece o gün yürüyüş yaptım sayıp kendimi vicdan azabı cekmiyorum . Malum veremedik kalan fazlaları hala .

Tek handikap pusetimizin güneşliğinin yeterince koruyucu olmaması , yarım ay gibi kalıyor tepede , günes karsıdan geliyorsa sayet , hiç sansı yok , yüz direk günese maruz kalıyor . Bu sorunu sekil A da görünen sun shade ısmarlayarak giderebilmeyi umuyorum . Biz pusetimizi bir arkadasımızdan ödünc aldıgımızdan secme sansı olmamıstı lakin yeni alacaklar için en azından güneşliğinin 180 derece kapanmasına dikkat etmelerini tavsiye ederim .


Babamız bu gece gec saatte geliyor , çok özledik artık , tek avuntum bu süreci vukuatsız atlatmış olmak .Ama hasretliğin sonuda güzel oluyor hani .

Gel baba gel gel gel!!!

21.05.2009

Bebeklerle Seyahat

Yaz günlerinin , dolayısıyla tatil sezonunun yaklaştığı şu günlerde belki bebeklerimizle daha sık seyahat edecegiz , hiç seyahate çıkmamış olanlarınız , siftah yapacak . Gecenlerde pek sevgili blog arkadasım Tugcem , yaz diyordu seyahat önerilerini birara. Bugün yazayımda faidem dokunsun efenim..

Blogumu takip edenler bilir , bebegimiz 35 günlükken bizim Ispartaya ( Yaklasık 6 saat ) , 3 aylıkkende Ankaraya ( 8 saat), hatta dönüşte yine Aksehir üstünden Isparta ugramalı uzun uzun araba seyahatlerimiz olmustu ve biz her seferinde de vukuatsız atlatmıştık. Uzun yolculuklar bebek için meşakkatli tabi ama gerekli olabiliyor . Biz İzmirdede şehrin epeyce dısında oturdugumuzdan h.sonlarımızda bol km.li geciyor. Lakin anne ve baba olarak gündelik hayatımızın çok fazla kesintiye uğtramasını istemiyoruz , onuda kendimize uydurmaya çalısıyoruz . Eloş her yere bizimle paket gibi geliyor , oda alıştı sıkıntısı yok gibi .

Neyse , arabaya dönelim .

1. Her ne kadar bazı insanlar araba koltugunu gereksiz bulsada bence olmazsa olmazlardan . A.B.D de araba koltugunuz yoksa bebegi evinize bile yollamıyorlarmış . Araba koltugunuz yoksa siz siz olun uzun yolculuklara çıkmayın ( Bence kısaysa da çıkmayın ) ve emniyet kemerlerini mutlak bağlayın . Araba koltugunu ön koltukta kullanmayın . Biz artık bebekle arka koltukta ikamet ediyoruz , ön genelde boş , bebek çantasıydı , slingti ön koltukta ikamet etmekte . Bebeler küçükken önerilen bebegin yüzünün dısa degil koltuga dönük olması ve kemerle sabitleme şeklinde . Ha biz yapamıyoruz onu çünkü uzun yolda Eloş anneyle oynamak istediğinden yan bana bakar halde ayarlıyoruz koltuğu , sabitleme var tabi . kemerler mutlak takılı . Bebekler arabaları sevdikleri için yolda bol bol uyuyorlar .

2. Ön koltuga koyulmama sebeplerinden biri acil durumda hava yastıklarının acılıp bebege zarar verebilmesi idi sanırım . Dedim ya zaten koymuyorum , beraber arkadayız.

3. Arabada mutlak 1-2 çeşit puset oyuncagı , renkli sesli oyuncaklar bulundurun . Keyfi kacıp uyandıklarında oyalamanız için .

4. Koltuklardan birine car-seat organizer satın alın . Bebek çantanız haricindede bu organizer içinde birkac bebek bezi , ıslak mendil , kusmuk bezi , birkac buzdolabı poşeti ( kirli bezler için ) , kullanıyorda koruma kabı içinde temiz bir emzik , emzirme önlüğü veya büyükçe bir şal ( araba içinde rahat rahat emzirebilmeniz için ) her zaman hazır ve naazır bulunsun . Baba araba kullanırken acil durumda bebe çantasını size uzatamayabilir her istediğinizde . Ayrıca 1-2 tane kullan-at bebek alt degiştirme pedi bulunsun . ( Burada kipada yine kendi markası ile satıyorlar , çok kullanışlı ) Diğer markalarında vardır herhalde .

5. İzolasyonlu saklama kabı içinde biberon . Araba içinde emzirmek mümkün olsada ben yinede 40-50 cc.lik de olsa sütümü sagıp öyle cıkarım dısarıya . Hani vardır ya cüzdanında 20-30 lirayı hiç dokunmadan cüzdanın bir kösesinde saklarsında buna namus parası denir , hani acil durum parası gibi ; ha işte ben bu sütede namus sütü diyorum :))). Ne olur ne olmaz beklenmedik durum olur , o an emzirecek ortam olmaz ama çocuk şiddetle ağlar falan . Bilhassa böyle durumlarda kullanmak üzere .

6. Arabaya güneşlik aman aman hiç ihmal edilmemesi gereken bir durum . Güneşli günlerde çok rahatsız olabiliyorlar çünkü. Geri ve arka camlarımızda güneşliklerimizi taktık takalı hem seyahatlerimiz konforlu hemde emziriken daha rahat ediyorsunuz kısmen privacy sagladıgından.

7. Biz baby 2 go nun anakucagı-oto koltugunu almıstık . Çok pahalı degildi ama bu yüzden midir bilmiyorum Ela sıcaklar bastırdıgından beri inanılmaz terlemeye başlamıştı oto koltugunun içinde . Bunun için satılan özel kılıflar satıldığını biliyorum , nette gördüm . Lakin ben evdeki mother careden alınma pamuklu fitted bebe çarsafını alıp , ölcüp , sapların gecegi yerleri kesip , surfileleyip bir güzel içine yerleştirdim . Ölçüsü tam tuttugundan gayette güzel oldu . Şimdi o sorunumuz yok . Eger sizinde böyle bir sorununuz varsa koltuklar için özel kılıf alabilir yada benimki gibi evdeki olanları degerlendirebilirsiniz . Tabi bu arada terleme veya kusma vs. ihtimaline karsı yanımızda birkac body ve patikli panytolon bulundurmaya özen gösterin . Ben kullanmıstım terlemesinden dolayı .

8. Gündüz gece arasındaki ısı farkından dolayı mutlak yanınızda extra battaniye bulundurun . Şimdilerde yaz olduğundan penye battaniye yada benim mothercareden aldıgım çok sık pamuklu yaz battaniyesi gibi bir sey olabilir . Cellular blanket ingilizcesi , ajurlu deniyor heralde , tamda bilemeyecegim ismini . Yalnız bunu %100 cotton olanı var süper . Bide akriliklisi varki oda terletir diye düşünüyorum sıcaklarda . Bunların hem yatak boyu hemde pram yani oto koltugu ve puset boyu varki ideal boyut . Çok sevdim , görende hep soruyor  Öneririm .

9. Klima evebeyne göre degişir ama biz kullanıyoruz . Zaten arkada oturdugumuzdan direct gelmiyor esintisi . Biz öyle rahat ediyoruz . Klima açmamakta tercih olabilir belki ama İzmir gibi bir yerde ciddi sıkıntı yaratabilir fazla ısı . Yaşadığınız şehrin koşullarıda önemli tabi.

10. Makul aralıklarla mola vererek , hava aldırarak , molalarda alt degiştirerek seyahatinizi tamamlıyorsunuz )) Bu arada ben henüz kullanmasamda bircok firmanın bebek bakım odalı wc sinin oldugunu gördüm. Arabada rahat değiştiremeyenlere alternatif olabilir.

11. Birde emzirme fanilası üzerine önden fermuarlı yada düğmeli bir gömlek emzirme işlemini pratik halletmenizi saglayabilir . Ben ayrıca pompa alıyorum yanıma , bazen Eloş uyurken tshirt altından caktırmadan pompalayıp o sütüde veriyorum daha sonra  Yol uzun illaki kullanılıyor.

12. 2 parcalı giydirmekte mantıklı bebekleri . Alt degiştiriken sadec alttaki patikliyi çıkarıyorsunuz üstü üşümüyor falan .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar . Dileyenler kendi tecrübelerinide ekleyebilirler .

--------------------***-----------------------------------



Bu arada aslında tam tarihiyle kuzu bugün 4 aylık . 4. ayımızı yine yalnız kutluyoruz cünkü babamız pazara kadar Antalyaya iş seyahatine gitti yine . Dün İstanbuldan İzmire gecen şu enternasyonal grupla Efes , Şirince falan yapmışlar . Kocacığımda bana Şirinceden bana çok güzel bir küpe kolye takımı almış . Takıları yapan adam Troia filminin takıcısı imiş falan . Dizaynda öyle eski Efes mozaiklerinden esinlenmiş pek değişik birşey , bayıldım bayıldım .Bakalım beğenecek misiniz?

19.05.2009

Kuzu Bebek 4 Aylık


Oyyy benim minişim , oyyy benim güzeller güzeli kızım , sen büyüdünde birde 4 aylık mı oldun ?

Günler çılgın bir hızla geçip giderken , heran hergün bir yenilik değişim , fiziksel , becerisel büyüme görüyoruz sende . Gültekin 4 gündür İstanbuldaydı , yeni geldi , hemen farkettiği çok daha hareketlenmiş olması , vücudunu yana rahat çevirmesi , boynunu 360 derece döndürebilmesi . Alt değiştirirken de öyle fıkır –fıkır , mıkır-mıkır .

Elindeki oyuncakları bu ay çok daha rahat kavrar oldun , ellerle kafayı bozdun) Ellerini dikkatli dikkatli inceliyorsun yeni keşfetmiş gibi. Uyku gelincede eller çapraz halde göz önüne dogru geliyor, agzına emziğini verirsem hemen uyukuya dalıveriyorsun . Eller çapraz olayı benim için tüyo oldu artık , öyle ise “Elanın uykusu varrr”.

Sosyal bebeksin , mutlu bebeksin . Gecen hafta içinde ilk dogumgünü partisine katıldın ( yan komusumuzn 5 yaş kızı) . Hiç bizi üzmedin , büyüklerin sevgilisi oldun . 2 gün önce yapılan lojman BBQ sünede baban olmadıgı için katılma konusunda çok kararsızdım . İyikide gitmişim . Hem ben yabanilik konusunda kırdım zincirleri , hemde yeni arkadaşlar edindik kendimize . Hep senin sayende kızım . Zaten insanın evladının olması , hiçbirşeyinin ortak olmadıgı insanlarla bile otomatikman muhabbet konusu açılmasına sebebiyet veriyor. O yüzden varlığın benim için rahatlatıcı da . Ve sen kucaktan kucaga gezmekten gayet mutlu saatin gelincede pusetinde uykuya dalarak anneyi hiç üzmedin yine . Senden 1 gün sonra doğan ikiz bebekler 15 dakika bile kalamadılar , hemen huysuzluk çıkardılar . Bende seninle gurur duydum tabi . ( Bu arada dağlara taşlara tütütü… diyelim de nazarlar bizden uzakta olsun )
Şanslısın , bereketlisin . Dogdugun günden beri hediyelere boğuluyorsun , boğulmaya devam ediyorsun , seni merak edip görmek isteyen çok misafirimiz oldu . Hepsine sıcakkanlı davranıyorsun . ( İşte benim kızım )

Fizikmanda yaşıtlarına göre önde gidiyorsun . Dolabımız giyemediğin kıyafetlerle dolu  Su anda 6 aylık bebeklerin kıyafetleri tam geliyor , küçük bir süt kuzususun , kolların , bacakların tam ısırmalık , şeker , şirin bişeysin işte sen .
Ha bu arada saçların döküldüğü için , oğlan çocuğuna benzediğini söyleyenler var . (Bende onlara kıl oluyorum hafiften)

Resimdende görülecegi üzere en çok o puset oyuncağını yemek istiyorsun :) 1 haftadır kendisi ile gayet samimi ilişkiler içindesin . Ayrıca bugün gördüm düşen emziğini yerine koymaya çalışıyordun , henüz kavrayıp ağzına geri sokmayı beceremesende elciğinle ağza dogru iterek yalanarak komik hallere bürünüyorsun . Ama onu akıl edebilmen bile şaşırtıyor beni. Bazende 2 parmagını ıslık calacak gibi agzına sokuyor ve dişlerini kaşıyorsun . Dişlerinin erken geleceğini düşünmeye başladım fena halde.

Ayrıca yine 2-3 gündür dudaklarını agzının içine doğru alıp "vuuuu vuu" gibi enteresan sesler çıkarıyorsun , çok komiksin kıssss...

Hergünümüz bir başka güzel seninle . Canım kuzu bebeğim benim.

16.05.2009

KEYİFTEYİZ

***
Nasılolsa baba yok , kahvaltı hazırlamak gibi bir sabah mesaisi olmamasına inat Eliş hanımlar bugün 6 sularında uyandılar sağolsunlar . Bir dahada uyumadılar . Hal böyle olunca emzir , alt aç , yatakta yuvarlan yine alt aç vs vs derken saat 8.30 ettik . Dısarsı sıcak pusetle pek gezmiyorum diye evdeki koşu bandında kosuyorum yarımsaat kadar . Hiç sevmem koşu bandınıda , ama napalım . 2 aydır kilolar yerinden oynamadıgı gibi üstünede 2 kg alınca , iş işten geçmeden kontrolü ele alma zorunlulugu doğdu vesselam . Vermek zorunda oldugum 12 kilom daha var , sigarayı bırakıp +7 ile basladıgım için hamileliğe. Of offf ...

Bugün böyle erkenci olunca sıcak bastırmadan evden cıkalım , şöyle bir tur atalım dedik kampüste .Biraz süt sagdım biberona ne olur ne olmaz. 9 gibiydi çıktık , hava yinede baya sıcak güneş altında . Neyse artık bebege geniş kenarlı sapkamız , günes koruyucumuz , gözlüğümüzü takıp düştük yollara . Okulun yeni acılan spor tesislerinin yanına Kidonya kafemiz acıldı . Yuppiee . Haftanın 7 günü acık , wireless de var . Bilgisayarıda aldım yanıma attım pusetin sepetine . Oh ohhh. 20-25 dakika yürüdükten sonra oturduk Kidonyaya . ( Namı diger Kidonyoş )Evde resim video yükleyemediğimden burada yüklemiş olayım .2-3 post üstüste gireyim oh ohhh ne güzel. Sıcak bir çay , kaşarlı tost , uyuyan güzel Eliş ve bilgisayar , hafif esen meltem eşliğinde yazıyorum bunları. Keyifteyim anlayacagınız :)

***

***
Bu resimde gecen haftadan . Keyif deyince , hani bundan gayrı keyif resmi nasıl olurki :)) Teksas civarlarında, koca kaktüs altında gölgelenen Calamity Jane'e benzemiş bizimkisi . Ehehehehe..

pony

***

***
Anneannem ve dedem beni çok özlemiş , bu video onun için gelsinde azıcık hasret gidersinler bari.



MUHTEŞEM İKİLİ I - Eloş ve kuzeni Andaç Hanımlar .
İnşallah benimkinin gözleri Andaç gibi olur diyorum , güzelliğe bakarmısınız ?



MUHTEŞEM İKİLİ II - Eloş ve kuzeni Dide
Kızlar abimin kızları bu arada

15.05.2009

Lülülülülü...

Yukarda beni bekleyen daglar gibi ütülere inat TV de -fark var eşliğinde-( neydi bu dizinin ismi ? ) ben e-bayde harıl harıl Eloşa bişeyler taraşlamaca .

Babamız 2 gündür İstanbulda ,kendi alanıyla ilgili international bir toplantı için gitti. Hemide Conradda kalıyor hasbam . Bizde evde pineklemece . Birdahaki aya Fillandiyaya , temmuzda bir ihtimal İtalyaya gidiyor , böhü...

İşte arkadaslar, bebiş varsa özgürlük bebege kaptırılıyor diye bosuna demedik hamileyken . Degil y.dışı seyahatlerine eşlikçi olmayı , burnumun dibindeki konsere gidemiyorum desem. 2 gün önce bahar senliklerimiz kapsamında Yeni Türkü buradaydı ve ben lojmanın bahcesinden söyle bir "mamağa sonbahar geldiyi dinledim ", biraz moral bozuldu falan . Sonra üst kata cıktım Eloşu kontrol etmeye, yavrum mışıl mışıl melek gibi , orda aşık oldum çocuğuma tekrar . Gündüz , acaba bebeyi slinge atar takılırmıyımki biraz konser alanında diyordum ama hem cocugum hemde üşür , hemde yüksek sesten mahvolur diye vazgectim sonra . Zaten gece 10 da uyku saati tam . Anlayacagınız yattım aşağa bende , mırıl mırıl uyuduk . Daha neler kacıracagız kimbilir . Ama sevgileri öyle büyük ki herseyi unutuveriyorsun zatıallerini görünce :)

Gitmeden önce babiş bogazım agrıyor diyordu , anlasılan onunki ilerlememiş ama 2 gündür Eloş nezle , bende bogaz akıntısı ve agrısı basgösterdi . Havada inadına öyle sıcak . Gündüz pusetle takılamıyoruz bile cocugu günes carpacak diye valla .Niye hastalandık anlamadım . Bende hep Eloşu süt koruyor diye asırı korumacı anne tipi olarak takılmak istemiyordum. Ama sanki basımıza gelecegini biliyormusum gibi önceden sipariş etmiştim şu Otri bebeyi . Allahtan varmıs , gündüzleri kendi hapsırarak bosaltabiliyor burnunu ama geceleri tıkandıgı zaman hemen alıyorum otri bebeyi , operasyona hemen . Tabi cocuk gecenin bir yarısı , aglıyor avaz avaz . Bense biraz mümük cekince zafer kazanmıs edasıyla seviniyorum tabi . Kocam çatlak bir anne olduğuma kanaat getirmiş durumda . Anneme anlatıyorum , evladım eskiden Otri bebemi vardı , nerden buluyosun bunları diyor :)) Gecen kuzenler geldi anneler gününde , yavruskonun baby banz gözlüğüde pek sükse yaptı tabi saplardan dolayı .( Tugce-thnx darling) Onlarda da aynı ifade , Hayat nerden buluyosun bunları ?

Buluyorum , bazen e-bayden tesadüfen buluyorum , bazen blog arkadaslarım vesile oluyor . Yoksa hiçbir zaman öyle saatlerce bebek magazaları carsı pazar gezemiyorum . Zaten mümkünatı yok Eloşla öyle uzun uzun . Ha neyi nerden alacagını bilip , onu almaya gidersen ne ala , ama öyle uzun uzun magaza alışverişleri , hele window shopping muhabbetleri tarihe karışmış durumda buralarda.Ama meraklıyım tabi , cocuguma gerekli herseyi alabilmeyi istiyorum . Az öncede bebek için finger brush bakıyodum mesela , yada rasbery seklinde emzikler var yine diş kasıma amaclı . Bunlar var mı TR de acep ? Malum ,su sıralar hersey agızda , salyalar artmaya meyilli sanki, hazırlık yapmak lazım . Gecenlerde Emoş Amerikadan jel getirdi bebegime , patlayan dişlerin acısını alan birsey imiş, sevindirik oldum tabe. Dolabımızda hazır , bekliyoruz pirinç patlaklarını :)))

İnşallah zorlu geçmez , İzmirin sıcak yaz günleri bizi yeterince zorlayacağa benzer . Bide dişti mamaya geçişti ardından bide bakıcı olayına girilecek tabi. Önümüzdeki yaz pek bir yeniliklere gebe.

Bu arada Yeliz(Arcanın annesi) e bir soru . Sizin oralarda bakıcı piyasası nedir ? Ne civarda alıyorlar? Ev temizliğinede yardımcı oluyor mu seninki mesela ? Öncelik Arcadadır muhakkak ama , ben istiyorumki Eliş uyurken ev işleride görülsün falan fişman . Çokmu şey istiyorum acep ?

Ay ay birde unutmadan , bugün ilk kez Eloş elindeki oyuncakları yere attı , gayet bilinçli olarak hemde tesadüfi degil . Bunuda kayıt etmiş olalım :)

14.05.2009

Cocuk bezleri

Sabahları kalktıgımızda klasik 1-2 rutin işimiz var . Bezimiz çişliyse degiştirmek , emzirmek , De-vit damlatmak , bu aralar nezle gibiyiz - burun tıkanıklıgını açmak ( bunun için otri bebenin nazal aspiratörü kesinlikle favorimiz), yatakta babayla cilveleşmek vs.. Bu sırada bende cogunlukla asagıya inip kahvaltıyı hazırlıyor oluyorum . Ya da babamız duşa girecekse , Ela asla yatakya yanlız kalan bir cocuk olmadıgından mutfaga puset içine alıyorum . Bu arada ben diyeyim 30 - siz deyin 40 dakika sonra bizimki mızırdanmaya başlıyor . Bazende gürültülü bir şekilde portluyor koca adamlar gibi:)))Babayla bu duruma çok gülüyoruz o ayrı .Lakin yukarı cıkıp alt degiştirene kadar genelde taşırmış ve bodymizi batırmış oluyoruz, bazende pijamamızı . Bu durum haftanın 4-5 günü böyle . Kazasız belasız atlattığım sabah çok az . Ha bide o bembeyaz bodylerden lekeleri çıkarmakda hem ayrı dert , hemde ayrı mesai . Kızamıyorum tabi ,portlasada , zortlasada kızım canım kızım seklinde :))

Belkide kullandıgım bezde sorun vardır . Ben dogdugundan beri prima kullanıyordum . Su sıralar 3 numaradayız. 4-9 kg. arası boy . Kilo 8 e yakındır tahminim. Acaba 4 e mi geçsem ? Sonra gecen gün primanın yan elastik bantlı papatyalıları elime gecti , yan bantlarını sevdim ama yinede sorunuma cözüm olmadı . Acaba baska marka kullansammı demeye basladım . Bir yandanda bez değiştirme pişik yapar mı diye de çekiniyorum. Sizler ne kullanıyorsunuz ve neden ? hangilerini denediniz , neden memnun kalmadınız ?

2. sorumda şu olcek : " Bebek eşyalarındaki bu lekeleri çıkarmak için özel bir formülünüz var mı ?"

Cevaplarınızı merakla bekler , güzel sabahlar dilerim efem ...

11.05.2009

Yeni Kareler

Gectiğimiz cuma benim gectiğimiz dönemlerde benden ders alan çok sevdiğim iki ögrencim Irmak ve Dilek, Eloş hanımı ziyarete geldiler . Irmak erasmusla İspanya'ya gitmiş dönüşte de süper bir nikon fotograf makinası getirmişti, profesyonel tarz . Daha hamileykende söz almıştım Eloşun resimlerini cekmesi için . İşte hem bu görevi ifşaa etmek :)) hemde Eliş hanımı mıncıklamak için bizdeydiler .


Bu resme bayıldık - pofidik nanakiler süzgün çıkmış nedense biraz ( taken by Irmak )


Dilek - Ela ( taken by Irmak )


Anne- Ela ( taken by Irmak )


Yeni oyuncagımızla haşır neşir ( taken by Irmak )

Ögrenci harclıklarıylada gidip hem Elaya renkli titreyen spider almıslar ki Elanın favori oyuncagı oldu bu ara ( tam eline göre ) , çekiştirip duruyor , getirdikleri eklerlerle mideye bayram ettirdiler , ne yalan söyleyeyim . Mahcupta olduk hani ama :)) Resimlerde bana en güzel anneler günü hediyesi oldu . Birkacını ekleyeyim dedim .Ayrıca anneler günü postumdaki kolajda yine Irmağa ait - sonradan eklediğim için görmeyenleriniz olabilir. Check edin :)
Sanırım 1-2 resmi büyütüp ev için çerçeveletecegimde ...

Bu arada İzmirli annelere bir haber . Sunay Akın'ın oyuncak müzesi turneye çıkıyormuş ve 23-31 Mayıs arası Forum Bornova'da imiş . Gideriz di mi? Gideriz giderizzzz....

Ah babaanne ...

Gectiğimiz günlerde Ankara dönüşü , eşimin babaannesinin hasta olduğunu öğrenmiş ve dönüş yolumuzu değiştirip köye uğramaya karar vermiştik ,ne olur ne olmaz .Bebeği bir gösterelim istedik. Ne kadarda iyi bir karar verdiğimizi şimdi anlıyorum .



Ne yazık ki bu resim bebegimizin Sadiye babaaneyle ilk ve son resmi-karşılaşması oldu . Anneler gününde akrabalarımız onu toprağa verdiler 87 yaşında , dile kolay , bir asır nerdeyse . Dünya devinim içinde eskiler birer birer aramızdan ayrılırken Ela ve onun jenerasyonu asırlık çınarların yerini alıyor galibayavaş yavaş. Ve biz hiçbirşey yapamıyoruz geride kalanlara sağlık dilemekten başka:((

10.05.2009

Anneler günüm

Gecen sene sadece ben ve eşimdim ,sen karnımda ben senden habersiz, şimdi 3 oldum , iyiki de oldum . Dünyanın en mutlu kadını oldum sayende.
Seni çok seviyorum canım kızım benim .




Bu arada bizim sayfalarımıza ugrayan tüm annelerin , blog arkadaslarımın , annemin ve anneanneminde günlerini kutlarım.

5.05.2009

Biz eskiden eskiden ...

Su içerdik testiden :) Yok artık o kadar da degil ama, tarihe baktım 5 mayıs yani yarın hıdırellez , flash back yapıverdim .Şöyle bir 25 sene öncesine gittim . O zamanlar Trabzonda oturuyoruz ( ne alaka diyeceksiniz - bende uzun hikaye diyeyecegim ) , süper komsuluk ilişkileri olan 3 katlı bir evde oturuyoruz. Evin gül ve hanımeli kokulu kocaman bir bahcesi var . Her sene hıdırellez zamanı 3 katlı evin 3 hatunu bahceye inip kırmızı keseciklere koydukları paracıkları gül dallarına asarlardı , bu ritüel her sene istinasız tekrarlanırdı , annemin bu iş için yaptıgı özel kesecikleri vardı bayrak kırmızısı :) Sormustum anlamını , Hızır babanın evlere bolluk bereket , maddi imkanlar getirmesini simgeler imiş . Senelerce hıdırellezde bu sekilde kutlamalar yapıldıgını düşünürdüm .

Çanakkale'de üniversitede okurken ev arkadaslarımdan birinin anneannesi cok sık ögrenci evimize gelir bize göz kulak olurdu . Hepimizin anneannesiydi o, halada öyle , Allah saglık versin . Neyse , yine böyle bir hıdırellez günü sabahın 6 sında gün agarır agarmaz kalkıp dileklerimizi yazdıgımız kayıkları suya atmak için deniz kenarına götürmüştü bizi hey gidi :))) Dilekleri suya verdikten sonra agacların gövdelerine gövdemizi yaslayıp , bu agac gibi köklü , saglıklı olmayı dilerim demeliymişiz , anneanne ögretti :)) Bende incecik gövdeli bir agacın önüne gecip yüksek sesle bu agac kadar ince , dal gibi olayım demiştim de günün hatta yılların esprisi olmustu , ammada gülmüştük . Belliki işe yaramamış :))) Sonrada deniz kenarındaki kahvelerden birinde sıcak simit peynir ve mis gibi demli çayla kahvaltı etmiştik .Mmmm, burnumda tüttü valla , seneler var Çanakkaleye gitmeyeli , ne güzel yerdir halbuki . Kazandığğıma hiç pişman olmadıgım , modern , minik kordonu , ögrenciyle dolup taşan sokakları ile tam bir ögrenci kentidir Çanakkale .Neyse ..Özlemişim :)))

Bugünse başka bir hıdırellez , ben hayatımda bambaşka insanlarla , yeni sevgililerimle İzmirde , bahcesinde gülleri olan bir evdeyim . Az önce kırmızı posetlerden hazırladıgım keseciklere bozuklukları yerleştirip bahcedeki gül agacına astım. Eloşum eşim ve kendim için güzel bir bahar , evimize bolluk bereket diledim . Bu arada anneciğimi andım kendimce tabi. Yarın fırsat olursa dilek yazılı kayıklarımıda suya atacagım :)
Hepinize baharın ve varsa Hızır Dedenin bolluk bereket mutluluk getirmesi dilegiyle.